National

Deputat PSD, despre Guvernul Orban: ”Este interesat mai mult de alegeri și mai puțin de guvernare”

Publicat: 29 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat PSD despre Guvernul Orban Este interesat mai mult de alegeri și mai puțin de guvernare

Critici dure din partea deputatului Andrei Pop la adresa Guvernului Orban. Deputatul PSD susține că guvernul liberal face orice altceva, dar nu guvernare. Prin angajarea răspunderii guvernului pentru modificarea Legii electorale pentru alegerile locale în sensul alegerii primarilor din două tururi de scrutin Guvernul liberal arată că e interesat mai mult de alegeri și mai puțin de guvernare:

”Încă o angajare a răspunderii Guvernului, de data aceasta pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, ne duce și mai aproape către o sfidare cronică a Parlamentului și ne îndepărtează de cultura dezbaterii. Guvernul Orban începe să semene foarte bine cu guvernele Boc de tristă amintire care se identifică și acum cu austeritatea și numeroasele angajări de răspundere.

Cred că este destul de clar că Guvernul Orban este mai interesat de alegeri decât de guvernare. De când au ajuns la Palatul Victoria nu au produs absolut nimic concret pentru români. Amenință cu alegeri anticipate, cu declanșarea unei crize politice, în condițiile în care alegerile generale la termen sunt în toamnă. Sau această strategie are legătură cu faptul că dacă fac alegeri anticipate și se văd cu sacii în căruță nu se mai simt obligați să respecte promisiunile electorale?

Repet, prin decizia de angajare a răspunderii pe legea privind alegerea primarilor în două tururi PNL/Guvernul Orban încalcă normele europene în materie electorală. Acestea spun, și sunt recunoscute și în deciziile Curții Constituționale, că „ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin – ele pot fi întotdeauna îmbunătăţite – ci modificarea lor frecventă sau cu mai puţin de un an înainte de alegeri. Chiar în absenţa unei intenţii de manipulare, modificările vor fi dictate de interesele iminente ale partidului politic.” (pct. 65) – Codul bunelor practici în materie electorală – linii directoare și raportul explicativ al Comisiei de la Veneția.”, susține parlamentarul PSD pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu