Actualitate

Deputat Vasile Toma: Birocrații “specialiști” din sistemul educațional, central și local, au adus haosul în școli (P)

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat Vasile Toma Birocrații specialiști din sistemul educațional central și local au adus haosul în școli P
Vasile Toma, deputat de Iași

Proiectul “România Educată” se transformă din cauza lor în „România Eșuată”.
Ori de câte ori văd decizii eronate, care influențează negativ educația copiilor noștri, devin un critic dur la adresa decidenților.
1. E total incorectă eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate decât cea de domiciliu.
Ce vină au acești copii care au nevoie de sprijin pentru a-și făuri un viitor mai bun? În loc să diminuăm, prin aceste decizii se adâncesc disparitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar, deja prea ridicată.
2. Transportul elevilor este, deja de ceva vreme, din păcate, o nebuloasă pentru acești birocrați înțepeniți în birouri. Pur și simplu, nu sunt în stare să implementeze un sistem corect, transparent și echilibrat de decontare a abonamentelor elevilor.
3. Evaluările la toate materiile în primele două săptămâni, așa cum a stabilit ISJ Iași, sunt necesare și dorite de toți părinții și dascălii responsabili. Dar nu poți să iei o decizie care implică suplimentarea orelor de muncă ale profesorilor fără o consultare obiectivă și transparentă cu aceștia, astfel încât să ajungi la un sistem echilibrat între responsabilități, sarcini sporite și nivelul de remunerare, de recompensare.
În total, sunt aproximativ 30 de teste. Vor arăta cu siguranță, prin rezultate, nivelul de pregătire al elevilor și ar trebui să constituie o bază pentru profesori și părinți în organizarea într-un mod corect a procesului de învățământ.
Dar se ridică întrebarea: cât de bine vor fi aceste teste corectate și cât vor ajuta profesorii epuizați și nemulțumiți?

Domnule ministru, sunteți dator să faceți o mai corectă selecție a specialiștilor și e necesar să îi scoateți din sistemul educațional pe cei care produc decizii greșite!

Vasile Toma
Deputat al Județului Iași

Comments are closed.

Adauga un comentariu