Actualitate

Deputat Vasile Toma: Ne respectăm angajamentul față de cei care ne oferă siguranță alimentară:  Din această lună, fermierii primesc subvenții cu 20% mai mari! (P)

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat Vasile Toma Ne respectăm angajamentul față de cei care ne oferă siguranță alimentară  Din această lună fermierii primesc subvenții cu 20 mai mari P
Vasile Toma, Deputat de Iași

 

Vreau să știți că vocea dumneavoastră se face auzită. Vreau să știți că nevoile dumneavoastră, atât de grele într-o o perioadă în care ați fost afectați de pandemie, de seceta pedologică, de prețurile la combustibili și la energie sunt tratate prioritar pe măsura rolului pe care îl aveți față de noi toți. Sunteți cei care, prin multă trudă, ne oferiți securitatea alimentară. Iar dacă de munca dumneavoastră depinde hrana noastră, de noi, cei datori să vă sprijinim, depinde ca măsurile de care aveți nevoie să vă fie oferite cu maximă seriozitate și rapiditate.
Ne onorăm angajamentul și venim în sprijinul dumneavoastră anticipat, cu subvenții mai mari decât cele plătite, de regulă în această perioadă, din fonduri europene.
Astfel: 800.000 de mii de fermieri vor primi de la data de 16 octombrie 70% din subvenția cuvenită, față de 50% cât era în mod uzual.
Ministrul social-democrat al Agriculturii, domnul Petre Daea, a făcut toate demersurile pentru ca avansul din subvențiile la hectar să fie acordate de către Comisia Europeană într-un procent mai mare de 50% și a reușit ca Guvernul să aprobe de urgență Hotărârea prin care să puteți beneficia de un sprijin și mai consistent.
Am spus-o mereu că agricultura are nevoie de o guvernanță utilă, implicată. Una care să le fie cu adevărat partener. Și mă bucur că acest domeniu vital și toți cei care îl reprezintă au recunoașterea și sprijinul binemeritate prin subvenții mai mari, programe dedicate de sprijin și investiții în infrastructura de irigații, atât de mult neglijate în ultimii ani. Iar rezultatele se văd și în faptul că, în ciuda condițiilor severe ale acestui an, producția națională de grâu este de 9 milioane de tone, rezerva de stat fiind pe deplin constituită și având certitudinea că siguranța alimentară a românilor este asigurată.

Vasile Toma
Deputat al Județului Iași

Comments are closed.

Adauga un comentariu