Actualitate

Deputaţii AUR de Iaşi, la „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE, despre boicotul românilor faţă de Austria: „Trebuie să avem o atitudine demnă” – VIDEO (P)

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Deputaţii AUR de Iaşi la Dezbaterea Zilei - BZI LIVE despre boicotul românilor faţă de Austria Trebuie să avem o atitudine demnă - VIDEO P
Deputaţii AUR de Iaşi, la „Dezbaterea Zilei” - BZI LIVE

Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, deputaţi AUR de Iaşi, au fost prezenţi astăzi, 16 decembrie 2022, în Studioul BZI LIVE la ediţia dialog „Dezbaterea Zilei”. Parlamentarii au discutat despre faptul că România nu a intrat în spaţiul Schengen şi cum românii au decis să boicoteze firmele austriece.

De asemenea, cei doi politicieni au menţionat care sunt motivele care au stat la baza eşecului aderării.

Deputaţii AUR de Iaşi, despre boicotul românilor faţă de firmele austriece

Cristian Ivanuță, deputat AUR de Iași, a transmis faptul că romanii sunt patrioţi şi naţionalişti. Cetăţenii şi-au arătat susţinerea şi au decis să boicoteze firmele austrice din România. Politicianul a menţionat că preşedintele Klaus Iohannis face jocul grupurilor de interes din străinătate.

„Aţi văzut poziţia preşedintelui. Iniţial s-a arătat supărat pe atitudinea Austriei, dar a spus totuşi ieri că într-un final, în anul 2023, se va împlini acest lucru. Nu credem în declaraţiile preşedintelui. Ştim foarte bine ca el face jocul grupurilor de interese din Austria şi Germania. A spus că nu e bine să boicotăm. Ne-a interzis de fapt. Bineînţeles că premierul s-a aliniat şi a spus că Guvernul nu va vota în anumite instituţii europene împotriva interesului Austriei. Nu se va da în judecată Austria la CJUE. A spus să ne vedem de treabă. „Staţi în băncile voastre”. AUR a încercat să arate Guvernului o atitudine demnă pe care oficialii noştri ar trebui să o aibă, dar nu o au. O atitudine demnă, nu de capete plecate. Oameni care ar trebui să ştie să negocieze şi să riposteze. Românii au adoptat poziţii contra intereselor Austriei.

Știm foarte bine că Austria are acţiuni la Petrom și nu mai vrea renegocierea contractului. Clauza spune că din 10 în 10 ani poate fi schimbat. Sunt avantaje şi dezavanataje oriunde am fi. La capitolul export am pierde 40 la sută, dacă importăm creştem cu 40 la sută. Transportatorii sunt ţinuţi cu orele şi zilele în vânt. De asemenea, dar ar trebui să nu ne dorim aderarea României la Schengen până când acolo sus nu va veni un partid care să ştie să negocieze. Vor să abandonăm tot, resurse, bani, justiție. Atunci intrăm numai cu buletinul şi ne menţinem poziţia. Dar avem nevoie de oameni profesionişti şi care să-şi iubească ţară şi neamul”, a menţionat Cristian Ivănuță, în exclusivitate la BZI LIVE.

Mihail Albișteanu a menționat că România și Bulgaria au o abordare diferită în ceea ce privește comunitatea LGBTQ+.

„Austria ca şi Croaţia sunt state catolice, iar în Germania aşa cum ştim sunt mai mulţi catolici. Croaţia este un stat considerat că aparţine civilizaţiei Cccidentale. România este considerată în afara acestui spaţiu, pentru că este o ţară ortodoxă. De asemenea, trebuie văzută și politica pe care statele din Vestul Europei o au faţă de comunitatea LGBTQ+. Dacă ne uităm pe statistici, politică ce o au statele faţă de abordarea comunităţii este diferită faţă de cea a României şi Bulgariei. Noi nu am cedat în ceea ce priveşte căsătoria în persoanele de acelaşi gen și multe altele”, a conchis deputatul Mihail Albișteanu.

România nu a intrat în spațiul Schengen din cauza refuzului Austriei. În acest context, românii au decis boicotarea companiilor austriece.

Comentarii
  • Stau și mă întreb… credeți că interesează pe cineva ce fac nulitățile astea de la voma rusească numită Haur??? Voi ori sunteți tâmpiți,ori idioți..că retardați mintal sunteți.

Adauga un comentariu