Titlurile zilei

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA împotriva lui Dan Timofte! Medicul este menținut în funcție ilegal de către Alexandru Rafila – FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 apr. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Deputatul Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA împotriva lui Dan Timofte Medicul este menținut în funcție ilegal de către Alexandru Rafila  FOTO VIDEO
Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte Comisia de Sănătate și Familie Camera Deputaților, a depus, joi, 6 aprilie 2023, o plângere la DNA împotriva lui Dan Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate și Familie în Camera Deputaților, a depus, joi, 6 aprilie 2023, o plângere la DNA împotriva lui Dan Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Dan Timofte a încălcat Legea 95, art. 178, alin. 6, care interzice unui manager să opereze, dacă este medic, în timpul programului de lucru pe care îl are dedicat în contract pentru buna administrare a Spitalului „Sf. Spiridon”. Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” este acuzat că, în perioada 7 septembrie 2021 – 30 mai 2022, a efectuat zeci de intervenții chirurgicale în intervalul orar în care ar fi trebuit să-și desfășoare activitatea de management. Aceste ilegalități comise de Dan Timofte au adus Spitalul „Sf. Spiridon” în pragul falimentului.

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA împotriva lui Dan Timofte

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate și Familie în Camera Deputaților, a depus o plângere penală împotriva lui Dan Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Este clar că nu a avut nicio importanță pentru Dan Timofte că spitalul pe care îl conduce a ajuns în pragul falimentului, din moment ce, în intervalul orar în care trebuia să administreze unitatea sanitară, el opera.

„Încerc să dau un semnal de alarmă de la Iași către toți managerii de spital din această țară, care încalcă legea, care sunt și medici, sunt și manageri în același timp de lucru. Este o interdicție clară în Legea 95. Doctorii care sunt manageri nu pot opera în spitalele de stat decât după programul de lucru. Domnul manager Daniel Timofte, de la Spitalul «Sf. Spiridon» Iași, a încălcat legea.

A făcut-o cu bună știință și în mod repetat, operând în timpul programului în care ar fi trebuit să se ocupe de bunul mers al spitalului. Am depus un denunț la DNA, ieri, împotriva managerului Daniel Timofte, pentru că în timpul programului de management spitalicesc a operat mai mulți bolnavi. În perioada 7 septembrie 2021 – 30 mai 2022 au existat zeci de intervenții chirurgicale realizate de domnul Timofte Daniel Vasile în timpul programului de lucru de manager”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Dan Timofte a realizat zeci de intervenții chirurgicale în timpul programului de management spitalicesc

Deputatul Emanuel Ungureanu a vorbit și despre situația financiară dezastruoasă în care a ajuns a Spitalul „Sf. Spiridon” Iași. Deputatul este de părere că managerul Timofte ar fi trebuit să fie demis de mult timp, dar, din păcate, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, îl ține în brațe și încalcă legea. Spitalul „Sf. Spiridon” a acumulat datorii mai vechi de trei luni, ceea ce demonstrează că managerul este un incompetent. În perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit în cadrul spitalului, ocazie cu care au fost scoase la iveală o mulțime de nereguli grave.

Cu toate acestea, conducerea unității medicale nu a luat niciun fel de măsuri pentru a îmbunătății situația. Fiind vorba de abateri grave de la legislația în vigoare, managerul Dan Timofte trebuia demis, dar ministrul Sănătății continuă să îl apere.

„Din informațiile pe care le am, domnul Daniel Vasile Timofte a efectuat mai multe intervenții chirurgicale chiar în timpul programului obligatoriu de lucru prevăzut în contractul de management, astfel: în data de 14.01.2022, a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 7:45, cred că nu termina intervenția în 15 minute; în data de 17.01.2022 a efectuat o intervenție de tipul COLECISTECTOMIE LAPAROSCOPICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8:00, deci în timpul programului de lucru de manager; în data de 18.01.2022 a efectuat două intervenții de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la două paciente de sex feminin, prima la ora 7:30, iar a doua la ora 9:00, și o a treia intervenție la o persoană de sex feminin, cu începere de la ora 10:00, de tipul EXCIZIEI LIMITATE A INTESTINULUI GROS CU ANASTOMOZĂ, deci în timpul programului de lucru de manager; în data de 28.01.2022 a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8:00, deci în timpul programului de lucru de manager; în data de 02.02.2022 a efectuat o intervenție de tipul BYPASS-UL GASTRIC, la un pacient de sex masculin, cu începere de la ora 8:00, deci în timpul programului de lucru de manager; în data de 03.02.2022 a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8:00, și o intervenție de tipul BYPASS-UL GASTRIC, la un pacient de sex masculin, cu începere de la ora 9:45, deci în timpul programului de lucru de manager”, se arată în plângerea depusă de deputatul Emanuel Ungureanu la DNA împotriva managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Comentarii
  • Mai nenea emanuel am mai scris o si am so mai scriu ,ti ai terminat treaba in circumscriptia dumitale ,peste tot esti justitiar Tm,B,Iasi pe la Cluj care e treaba ca am impresia ca pe acolo ai fost ales.

  • Pentru „Anonim”:
    Vrea să fiți medici în adevăratul sens al cuvântului adică să vă faceți meseria cu dragoste față de semenii voștri și să respectați legile așa cum le respectă toți în UE.
    Dar cum să fie posibil?! Simplu:
    1. Ar trebui spânzurați toți membrii familiilor profisorilor care au activat până în 2015-2020 și expuși în Piața Unirii.
    2. Pe urmă ar trebui să se întoarcă acasă toți doctorii tineri și capabili care au părăsit țara din cauza acestor jigodii.
    3. Să se controleze averile d-lor profisori și să se confiște tot ce a depășit salariul lor.
    Feudele din spitale vor dispărea căci orice început are și un sfârșit! De fapt, dacă privești la familiile lor dezmembrate sau nefericite cu copii ratați e suficient…. Arde-i Doamne!!!

  • Dar sincer ce a făcut? A operat . Poate a salvat o viață!!!!! De ce nu are Ungureanu o inițiativă legislativă să nu mai dea voie să lucreze și la stat și la privat și în învățământ? O zi de muncă la ei are 30 de ore fără odihnă.

  • A operat,e bun chirurg numai ca nu se pupa cu managementul,oare de ce vor ei tot si nu lasa pe altii capabili sa se ocupe de manageriat ?! Asa se duc la vale spitalele,n-au de nici unele iar oamenilor li se pare normal sa plateasca cazare intr-o rezerva de spital de stat !!! Asta e doar un exemplu.

  • Îl doare in fund pe Tinofte de ce vrea Ungureanu-la fel ca pe toți managerii de spital numiți politic care își multiplica doar averile.Vedeți și asistentele sefe niște cutre penale.

  • Dar rahatu asta e Ungureanu plătit cu bani grei ca să numere matele tăiate de alții? Taratura, limbric ordinar accest …Ungureanu. Cu astia a venit USR , lua-v-ar naiba cu pseudo partidul vostru de prosti

Adauga un comentariu