Local

Deputatul european Tudor Ciuhodaru promovează un proiect important pentru sănătate

Publicat: 22 oct. 2019

Multe vieți vor putea fi de acum salvate. Noul program rescEU (ce va primi 156,2 milioane EUR) va îmbunătăți capacitatea de reacție europeană în situații de urgență (precum incendii, inundații, cutremure sau de alte catastrofe). Vreau un vot favorabil mâine, în plenara de la Strasbourg.
Acum este nevoie de intrumente eficiente de intervenție dar și de prevenție. Am solicitat astăzi Consiliului și Comisiei Europene 3 lucruri esențiale:

  1. Dezvoltarea mecanismului european de protecție civilă -ce presupume înfiinţarea unor noi capacităţi medicale, tehnice şi logistice, la nivel european-pentru a facilitaaccesul la tratament al pacienților critici (arși, politraumatizați) din statele membre în situaţii de urgenţă. Vreau ca și Spitalul de Urgență din Iași să fie inclus în acest demers.
  2. Crearea unui fond pentru situații de urgență (în cadrul fondului de solidaritate) pentru ca cei toți cei afectați de astfel de situații să poată fi ajutați rapid.
  3. Alocarea de resurse adecvate în buget pentru elaborarea și punerea în aplicare a unui plan european de luptă împotriva cancerului -esențial pentru educație pentru sănătate, prevenție și diagnostic precoce dar și pentru îmbunătățirea accesului la medicamente și tehnologii inovatve.

Sănătatea se tratează cu măsuri concrete. Sper să le susțineți., a declarat dr.Tudor Ciuhodaru medic primar medicină de urgență.

 loading...

Adauga un comentariu