Local

Deputatul ieșean Petru Movilă, despre spitalul mobil de la Leţcani: „A fost folosit doar ca vehicul electoral în campanie”

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul ieșean Petru Movilă despre spitalul mobil de la Leţcani A fost folosit doar ca vehicul electoral în campanie
Petru Movilă, deputat PMP

Deputatul ieșean Petru Movilă a vorbit despre spitalul mobil de la Leţcani. Acesta consideră că anumite persoane din politică au folosit această unitate medicală drept un vehicul electoral în campanie. De asemenea, deputatul ieșean a sesizat cu tristețe faptul că, din cauza gestionării eronate a realizării spitalului mobil de la Leţcani, Iașul a ajuns pe toate posturile de televiziune „ca semn al ineficienței și al dezbinării”.

„Cred că, prin dialog și unitate, spitalul mobil de la Leţcani astăzi putea fi funcțional și se puteau trata pacienți. Ar fi salvat vieți și ar fi degrevat celelelte spitale din Iași de pacienții Covid.  Dar, noi, ieșenii nu am putut beneficia de acest spital, pentru că a fost folosit doar ca vehicul electoral în campanie. Chiar dacă a fost sfințit de două ori.  Din păcate, suntem din nou pe televiziunile naționale ca semn al ineficienței și al dezbinării. Iașul nu merită, din nou, aceste lucruri”, a declarat Petru Movilă.

Deputatul ieșean Petru Movilă, apel către autoritățile locale: „Institutul de Boli Cardiovasculare trebuie să îşi găsească o nouă casă”

Deputatul ieșean Petru Movilă a vorbit despre un proiect în care s-a implicat cu interes de la începutul anului. Este vorba despre căutarea unei noi locații pentru Institutul de Boli Cardiovasculare. Din cauza divergențelor privind locația din Miroslava, există posibilitatea ca unitatea medicală să fie amplasată în apropierea Spitalul Regional de Urgență Iași.

Petru Movilă solicită autorităților locale să găsească un mod optim de a comunica pentru a ajunge la un consens cu privire la locația Institutului de Boli Cardiovasculare.

„Institutul de Boli Cardiovasculare trebuie să îşi găsească o nouă casă. De la începutul anului am făcut demersuri, alături de reprezentaţii IBCV, pe lângă Ministerul Sănătăţii să identificăm o locaţie adecvată pentru un spital pe măsura cerinţelor şi standardelor europene precum şi finanţarea necesară ca acesta să poată fi construit în cel mai scurt timp. Din cauza piedicilor actuale apărute ca urmare a unor divergenţe privind locaţia de la Miroslava, cel mai probabil locaţia viitorului IBCV va fi pe teritoriul Municipiului Iaşi, în apropierea spitalului regional de urgenţe.

De aceea, fac un apel public către factorii decidenţi la nivel local să găsească o cale de comunicare corectă, un consens cu privire la locaţia Institutului de Boli Cardiovasculare, pentru că, necesitatea construirii unui nou spital este vitală. Trebuie identificată în cel mai scurt timp posibil soluţia corectă pentru că Ministerul Sănătăţii are toată disponibilitatea, inclusiv cea financiară, să susţină acest proiect. Ţine doar de noi să îl putem concretiza şi de aceea cred că este momentul să nu mai aruncăm vina pe alţii, ci să ne asumăm şi să rezolvăm”, a declarat liderul PMP, Petru Movilă.

Adauga un comentariu