Local

Deputatul ieșean Silviu Macovei: „Să fim atenți la fapte, nu la vorbe…” (P)

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Deputatul ieșean Silviu Macovei Să fim atenți la fapte nu la vorbe... P
Deputatul ieșean Silviu Macovei reacționează pe rețelele de socializare online la ultimele declarații ale liberalului Costel Alexe la adresa premierului Ciolacu

Deputatul ieșean Silviu Macovei reacționează pe rețelele de socializare online la ultimele declarații ale liberalului Costel Alexe la adresa premierului Ciolacu.

Parlamentarul ieșean explică într-o postare de ce ar trebui să privim mai departe de declarațiile premierului și să luăm în considerare toate investițiile deblocate la Iași de premierul social-democrat.

„În Parlament, la București, mi se spune în glumă „Moldovene, ești rău de gură”… Este, evident, o ironie nevinovată, de multe ori venită ca o tachinare chiar de la prieteni apropiați. Nu este transmisă ca o jignire și nici ca o vorbă de ocară; este doar o „ironie”. La rândul meu am prieteni cărora le spun cu drag „băi, oltene” sau „harta-n cui”. Nimeni nu se supără fiindcă este evident o IRONIE făcută cu scopul de apropiere, nu de îndepărtare a interlocutorului.

Am urmărit declarația premierului Marcel Ciolacu la o întâlnire politică la Timișoara. Acel ultra-condamnat „Buzău nu e în Moldova, nu mă jigniți” a fost pentru mine clar o ironie la adresa moldovenilor menită să îl apropie de auditoriu, de cei prezenți, oameni din capătul celălalt al țării. Da, poate că astfel de glume funcționează cel mai bine în grupuri restrânse, de prieteni. Însă,
ca moldovean și ca ieșean, nu am putut să mă simt jignit de o ironie. Și asta pentru că FAPTELE premierului în ceea ce privește Iașul și toată Moldova spun altceva…

Chiar nu vreau să enumăr zecile de promisiuni pe care „moldoveni” mieroși și adesea lingușitori le-au făcut la Iași, Botoșani, Suceava sau Bacău și care nu s-au îndeplinit niciodată! Parlamentari, miniștri, chiar premieri, au venit în Moldova și au dat din gură, fără să se întâmple nimic. Iar acum, un „buzoian” și cu un „bănățean” au pus Iașul pe harta marilor investiții din România. Spitalul Regional de Urgență? Blocat cu anii. Guvernul „buzoianului” Ciolacu a deblocat proiectul iar acum excavatoarele sunt deja pe teren! Autostrada A8? A fost doar un vis, apoi un maldăr de dosare. Acum, un ministru „bănățean” al Transporturilor a dat drumul la lucrări! Mai mult, acuși e gata Autostrada MOLDOVEI, făcută în timp record tot de „bănățeanul” Grindeanu.

Mă doare aroganța unor politicieni locali care, după ce ani de zile nu au făcut nimic și nu au primit un ban de la premierii lor liberali, își permit să se simtă jigniți. De ce nu s-a simțit jignit domnul
Alexe când premierul Orban nu îi răspundea la telefon? De ce nu s-a simțit jignit când premierul Cîțu nu îl primea la București? Oare domnul Alexe nu s-a simțit „jignit” când premierul „buzoian”
Ciolacu și ministrul „bănățean” Grindeanu au semnat finanțarea pentru Aeroportul Iași pe care liberalii l-au inaugurat de patru ori doar fiindcă alte investiții nu au? Eu zic să fim mai atenți la FAPTE și nu la vorbe… ”, a postat deputatul Silviu Macovei.

Comentarii
  • Numai baliverne scot pe gură acești politicieni pe care nu i-a văzut nimeni în 4 ani de când sunt plătiți din banul public.

  • Ce fapte ai făcut tu pentru Iași Macovei de când ești deputat? Ciocul mic că ești doar o putoare politică ca multe altele.

  • De asta isi bat joc de noi moldovenii, ca voi sunteti doar o mana de vot pentru acesti mizerabili ce se afla la conducerea tarii!!! Spune tu Macovei, deputat destept(?????) cati ministri imporanti avut Iasul sau Moldova in cei 35 de ani de la revolutie (pardon …lovitura de stat )……si asta doar in ministere de importanta (sa nu spui mediu, cultura…) Ex: intre primele declaratii ale ministrului transporturilor (imi este rusine sa-i pronunt numele), tot intr-o vizita la Timisoara lui spunea ca vrea o GARA CA AFARA in oraselul lui !!!! E mai putin important asta decat niste investii prin Moldova????? Cat despre Colacu Maricel numai de rau….sa-i fie RUSINE, chiar rusine, nici macar scuzele nu-i pot ierta balivernele……. Astept cu nerabdare prima vizita a lui Ciolacut cum va fi primit de moldoveni???? Cat despre tine Macovei sa tragem apa……..

  • H uo toti Psd – istii , nu cereti voturi de la moldoveni ! Ciuma rosie a lui Ciolanu dispareti! Zero voturi ! Ciolanu sa vina la Iasi si in Modova ,il asteptam! Blestemati sa fie cei care ar da un vot la Psd , Pnl

Adauga un comentariu