Actualitate

Deputatul ieșean Vasile Cîtea: „Coaliția Mincinoșilor a încercat să prezinte Bugetul Austerității ca fiind un Buget al Prosperității”

Publicat: 02 mart. 2021
Deputat Cîtea Vasile
Deputat Vasile Cîtea

Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea a vorbit despre dezbaterile care au avut loc astăzi în Parlament cu privire la votarea proiectului legii bugetului de stat pentru 2021. Acesta a afirmat că liberalii au încercat să prezinte „Bugetul Austerității ca fiind un Buget al Prosperității”.

„La dezbaterile din Parlament, Coaliția Mincinoșilor a încercat să prezinte Bugetul Austerității ca fiind un Buget al Prosperității. Au încercat să convingă o națiune întreagă că minusul e plus și că tăierea este majorare. Tot ceea ce PNL – USR-PLUS – UDMR susțin că vor crește, în realitate scad: alocații, pensii, bugetul Sănătății, bugetul Educației și facilitățile pentru studenți:

Pentru copii, în 2021 au promis două tranșe pentru creșterea alocațiilor. Acum, au pus doar una în buget. Pe cealaltă au tăiat-o!

Pentru pensionari, au promis pensii mai mari cu 8%, dar și creșterea anuală a veniturilor. Acum, au tăiat până și indexarea prevăzută în lege. Au înghețat tot. Și știm cu toții că atunci când prețurile explodează, înghețarea înseamnă de fapt tăiere.

Pentru salariați au promis venituri cel puțin egale cu anul trecut. Acum, au tăiat și au congelat tot ce le-a picat în mână: salariul minim, sporuri, bonusuri COVID-19, până și ajutorul de înmormântare!

La Sănătate, oricum întorci bugetul, dă cu minus. La Ministerul Sănătății minus 2,2 miliarde lei, la Casa de Sănătate minus 0,4 miliarde lei. Iar la scădere nu e ca la înmulțire: minus cu minus dă tot minus!

La Educație, în loc să se apropie de 6% din PIB, Coaliția Mincinoșilor a alocat cel mai mic buget din istoria post decembristă. Doar 2,55 din PIB!

Guvernul Austerității a tăiat inclusiv de la studenți, după ce au mimat că le asigură transportul gratuit în Parlament!

Guvernul Cîțu înseamnă #austeritate și #sărăcie!”, a declarat deputatul Vasile Cîtea.

Comentarii
 • Ce a ajuns orasul Iasi, sa fie reprezentat de Sosoaca o mahalagioaica si de un Boxer oportunist cu zero initiative legislative pentru ieseni, bine ca i-au taiat pensia speciala

 • Bugetul este unul de taieri, asta e clar.
  Grav este faptul ca bugetul nu are in spate o strategie economica nationala (scop, obiective, mijloace, model matematic, validare numerica). Este pur si simplu un buget de tip contabil (intrari-iesiri), care nu-si propune nimic pentru economie.
  Nu-i de mirare. Citu este un mediocru, incapabil sa lucreze cu modele matematice economice. Nu-l duce capul. Dupa ce a picat treapta a doua, Citu a mai picat de doua ori examenul de admitere la ASE Bucuresti. Si pe unul ca asta il pui prim-ministru!!!

 • Economistule ai uitat sa precizezi si cacutzu premier a fost dat afara de la banca la care lucra dupa ce a atacat speculativ leul in incercarea de a jefui Romania si romanii in anul 2008 !, asta e premierul Romaniei !, care a vrut sa jefuiasca speculativ Romania in 2008 !. ori el ori draknea porcarul cam tot aia e !

 • vrem sa vedem cv lui Citea ,suntem curiosi sa aflam ce studii are aceasta persoana ,PSD ARE NUMAI SOMITATI IN PARMAMENT ,un luptator Ghita ,Citea ,acestia erau buni de paza la intrarea in aPARLAMENTUL AROMANIEI

 • Hai lasa-ne mai omule!!!! Nu faci nimic in Parlament pentru Iasi si tii lectii de buget???? Nu esti in stare sa vorbesti liber coerent, sa-si scrii singur discursul, etc, si vii de dupa gard ca si maidanezii, sa va faceti ca muscati? Sterge Chirica cu voi pe jos si voi nu simtiti?? O filiala a PSD oribil de jalnica!!!!!

 • Ba boxer agramat stii sa numeri pana la 10 si de acum esti profesor in economie.E normal sa fie un buget de austeritate dupa ce economia a avut de suferit anul trecut,dar isi va reveni usor usor

 • … he, he, nene anonimule … mergi matale la nenea catea si spune-i in fata ce si cum, asa ca de la barbat la barbat … ca doar matale esti viteaz tot timpu’, nu numa’ in fata tastaturii … da’ matale stii sa numeri pana la 10? … nu de alta, da’ ar putea sa-ti fie de folos …

 • i-am spus la teatrul de copii,cand venise sa-i dea limbi lui zdragnea,numai ca a fugit ca un las,eu te intreb ce a facut ptr Iasi, nenea boxerul iar despre cat stiu eu sa numar mmm oricum mai mult decat stii tu scrii!

 • … he, he, nene anonimule … pai mergeti matale la cabinetu’ lui de deputat … ca acolo-l gasesti matale pe’ nenea catea ca sa-i spui ce si cum crezi matale ca e el … ca stii sa numeri peste zece e bine. ca si stelele pe care ai sa le vezi or sa fie mai multe de zece … si printre stele o sa fie pasarele, cip, cipcirip … deci, mergeti matale cu incredere …

 • Mda psd-ei nu stiu decat violenta ptr ei cartea si dialogul sant himere.Tataie eu atat iti spun vremea politicienilor ca nenea boxeru’ a trecut,cat despre faptul ca stiu sa numar e bine ca recunosti,in shimb tie personal iti recomand gramatica lb.romane,sau santeti toti ca zdrancila cea care va facea de cacao pe unde apuca?

Adauga un comentariu