Actualitate

Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași: „Salvați Iașul din mâinile lui Chirica & Chichirău!”

Publicat: 01 apr. 2021
Marius Ostaficiuc susține că autoritățile române au primit o nouă palmă de la natură

Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași atrage atenția asupra situației existente și cere ca Iașul să fie salvat din mâinile lui Mihai Chirica și a lui Cosette Chichirău.

„Îmi fac datoria, în calitate de deputat și președinte al organizației municipale PSD Iași, și atrag atenția asupra situației existente la nivelul Consiliului Local Iași în urmă disputelor politice generate de cei care fac parte din deliberativul Consiliului local Iași. Liderii locali ai PNL și USR-PLUS continuă să se joace de-a alianța, iar adevăratele probleme ale orașului sunt lăsate de izbeliște.

Flutură proiecte mari pentru Iași, dar nu face nimic notabil. Vorbește fără oprire despre viitor, dar prezentul nu-i datorează nimic. Minte cu lejeritatea cu care respiră. E urmărit penal, dar el se vrea urmărit la televiziunile ce îi permit să debiteze zilnic prostii. Când merge la București, spune Bună ziua în metrou și nimeni nu îl ia în serios. Și-a făcut un deceniu de cap, iar acum zice că este fecioară politică.

Acesta este Mihai Chirica, primarul promisiunilor deșarte. Ultima lui tema majoră? Negocierile cu USR pentru guvernarea locală. De câteva zile, principala preocupare a domnului primar este joaca de-a alianța cu USR- PLUS, joacă din care nu are nimeni de câștigat. Însa pentru capii din Palatul Roznovanu acest lucru nu este decât o tentativă de a îndepărta atenția de la eșecurile administrației actuale. Ca și cum talmeș-balmeșul decizional de la nivelul Primăriei Iași se poate numi „administrație”…

Atenție, ieșeni! Cine negociază cu Mihai Chirica este asemenea acestuia. La fel precum celălalt urmărit penal, Costel Alexe, Chirica a încetat să mai fie un personaj politic frecventabil. Lumea bună îi evita, ieșenii serioși trec pe celălalt trotuar când îi zăresc. Ramâne să vedem dacă USR- PLUS va face sau nu pactul cu diavolul.

Pentru  a deturna atenția de la imaginea nudă a propriei incompetențe, Chirica a pornit un așa zis război de uzură cu USR – PLUS pentru funcțiile de viceprimar. Este o tentativă jalnică a celor aflați acum la putere de a se pierde în detalii pentru a nu răspunde în față ieșenilor.

Pe de o parte îl vedem pe primarul Mihai Chirica, cel care a avut 6 ani la dispoziție să demonstreze ceva ieșenilor. Pe de altă parte, îi vedem pe liderii USR- PLUS, cei care, deși se află la putere, se comportă că și cum ar fi în opoziție. Care sunt proiectele lor pentru Iași și pentru ieșeni? Ce au făcut aceștia pentru Iași din Parlamentul României? Până acum nu am asistat decât la vorbe goale și la atacuri sub centură între acești triști actori ai politicii ieșene. Din circul lor ieftin nu au de pierdut decât ieșenii.

PSD va continua să sancționeze asemenea comportamente. E de datoria noastră să oferim o mostră de seriozitate și responsabilitate într-un Iași ce a ajuns pe mâna cuplului Chirica & Chichirău. Consilierii social democrați din Consiliul Local au fost dispuși la un dialog pentru deblocarea administrativă a orașului prin nominalizarea celor doi viceprimari. Însă circul ieftin la care am asistat recent ne-a demonstrat încă o dată, ca de multe alte ori, că domnul primar nu a reușit să fie un bun mediator sau negociator al unei construcții politice care să guverneze orașul.

Stau și mă întreb cu îngrijorare care va fi soarta acestui oraș cu o administrație atât de ineficientă și lipsită de maturitate politică!”, a transmis Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași.
Adauga un comentariu