Local

Deputatul Petru Movilă a votat împotriva legii care desființează sute de firme care fac comerț engros cu motorină: „E un act normativ profund anti-românesc”

Publicat: 02 sept. 2020
ALT=
Deputatul Petru Movilă a votat împotriva legii care desființează sute de firme care fac comerț engros cu motorină

O lege votată miercuri de mai mulți parlamentari din PSD si UDMR desființează sute de firme care fac comerț engros cu motorină. Deputatul Petru Movilă a votat împotriva legii care desființează sute de firme care fac comerț engros cu motorină: „E un act normativ profund anti-românesc”

Camera Deputaților a votat miercuri un proiect de lege care elimină de facto din piață toți comercianții de motorină care luau combustibilul de la producători și îl duceau cu cisternele la fermieri sau alți consumatori finali, fără să mai utilizeze depozitele speciale. Deputatul Petru Movilă a votat împotriva legii care desființează sute de firme care fac comerț engros cu motorină:

„E un act normativ profund anti-românesc”.

Proiectul de lege, respins inițial de Senat a fost votat ieri atât de deputații PSD, cât și de cei PMP și UDMR. Deputații PNL s-au abținut de la vot, iar cei din USR au cerut respingerea proiectului, Claudiu Năsui denunțând un proiect care sprijină ”o companie ce are legături cu Rusia”.
Inițiatorii proiectului de lege sunt deputații Coliu Doru-Petrișor, Cristache Cătălin, Moise Costin-Sebastian, Sămărtinean Cornel-Mircea, Florin Iordache, Alfred Simonis, Bontea Vlad, Lupașcu Costel, Vîrză Mihăilă, Marian Cucșa și Vasile Lungu. Proiectul modifică Codul Fiscal și impune o obligație pentru intermediarii de carburanți: să aibă depozite speciale.

Deputatul PMP, Petru Movilă, a votat împotriva acestui proiect de lege, anunțând că va face toate demersurile pentru ca actul normativ să nu intre în vigoare în această formă.

„Este o lege profund anti-românească, anticoncurențială și elimină din piață aproape o mie de firme de acest profil. Inclusiv firmele din agricultură vor avea probleme din cauza acestei legi. În condițiile în care pe piață rămân mai puține firme, atunci există posibilitatea ca prețul să fie crescut artificial, în dauna beneficiarilor. Tocmai de aceea, am votat împotriva actului normativ și voi face toate demersurile pe care le poate face un parlamentar pentru ca legea să nu fie pusă în aplicare în această formă”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Conform g4media, atât guvernul, cât și Consiliul Concurenței au respins proiectul de lege, arătând că este nejustificat și că va distorsiona piața comerțului engros de motorină. Și jucătorii din piața carburanților au respins proiectul. Atât Asociația Distribuitorilor de Produse Petroliere (ADPP), cât și Asociația Română a Petrolului (ARP) denunță distorsionarea pieței.

Comentarii
Adauga un comentariu