Local

Deputatul Petru Movilă: “Avocatul Poporului trebuie ales de cetățeni, nu impus de partide”

Publicat: 22 nov. 2020
Deputatul PMP Petru Movilă
Deputatul PMP Petru Movilă

Deputatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Petru Movilă a vorbit despre un proiect de lege care constă în modificarea legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului. Acest proiect prevede reducerea mandatului de la cinci la patru ani și alegerea prin vot direct de către cetățeni.

„Primul proiect de lege pe care îl voi depune în viitorul mandat va fi de modificare a legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, prin reducerea mandatului de la 5 la 4 ani și alegerea să prin vot direct, de cetățeni. Cu toții am simțit pe pielea noastră cât de importantă este această instituție. Deciziile și responsabilitățile acesteia nu trebuie să fie politizate. Așa cum îi spune și numele, instituția trebuie să fie în slujba poporului, nu a clanurilor și intereselor politice”, a declarat Petru Movilă.

Deputatul PMP Petru Movilă: „Guvernul Orban are obligația față de ieșeni să includă de urgență Autostrada Iași – Tg. Mureș pe lista proiectelor finanțate din bani europeni”

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Petru Movilă, susține faptul că Guvernul Orban are obligaţia morală faţă de ieşeni să includă în mecanismul de redresare NextGenerationEU (alocarea a 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemie) şi Autostrada Iaşi – Tg. Mureş. Aşa cum a solicitat şi în luna iulie preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, o parte din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru România trebuie să fie, în mod obligatoriu, direcţionaţi către autostrada de care Regiunea de Nord – Est are atâta nevoie.

„Draftul publicat astăzi aflat pe masa factorilor decidenţi, acea listă a proiectelor finanţate prin acest mecanism, este sper, la nivel de discuţe şi că forma finală va ţine cont de solicitările ieşenilor dar şi implementarea unei legi aflată în vigoare. Nu renunţ la ideea de a face comisia parlamentară de anchetă pentru modul dezastruos în care s-a pus în aplicare legea privind autostradă. Voi cere sancţionarea şi eliberarea din funcţie a tuturor celor care au pus piedici construirii sale. Cei care nu au respectat o lege în vigoare, să plece acasă!

Am văzut că s-a luat în calcul finanţarea autostrăzii Pașcani – Suceava – Siret şi a autostrăzii Bacău – Pașcani. Orice drum modernizat sau construit de la zero în regiunea noastră este binevenit pentru că România are nevoie de infrastructură, însă nu înseamnă că aceste două autostrăzi sunt ceea ce avem nevoie.

După atâţia ani, nu mai este niciun dubiu: autostrada Iaşi – Tg. Mureş este cea necesară pentru ieşeni! Cu siguranţă aceste două autostrăzi ne vor fi servite ca şi argument în discuţiile ulterioare, când ni se va explica sincer că Moldova are autostrăzi şi că s-a ţinut cont de noi.
NU! Autostrada Iaşi – Tg. Mureş, cea pentru care am iniţiat şi o lege, este singura alternativă corectă şi justă pentru ieşeni!”, a transmis deputatul Petru Movilă.

Comentarii
  • Felicitări ! I sfârșit un roman este alaturi de Romani. Vedem zilnic corupți, interese personale, lucruri făcute de mântuială si multe alte mizerii a clasei politice. Cu speranta ca veți avea succes, sa nu renunțați !

  • O movila mare de muie pentru pmp (partidul de muisti ai piratului), shleahta de lingai libidinoși in frunte cu to(lo)mac ai securistului petrov si a beizadelei sale analfabete eba(nana)!

Adauga un comentariu