Local

Deputatul Petru Movilă: PMP va vota orice act normativ care va duce la anularea recursului compensatoriu- Video

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Deputatul Petru Movilă a afirmat în cadrul unei emisiuni de televiziune că PMP va vota orice act normativ împotriva recursului compensatoriu:

„Vreau ca oamenii să înţeleagă ceva de la noi în seara asta. Că parlamentar PMP voi vota orice act normativ care va duce la anularea recursului compesatoriu. Trebuie să înţelegem că această lege a recursului compensatoriu putea fi făcută cu dedicaţii.”, a declarat Petru Movilă.

„Noi vom vota anularea acestei legi în Parlament. Problemă rămâne şi Guvernul trebuie să o rezolve printr-o strategie clară.”, a adăugat acesta.

În viziunea deputatului ieşean, marea greşeală a constat în faptul că, timp de doi ani nu s-a făcut nimic în penitenciarele din România.

„Ea a reieşit din incapacitatea Guvernului de a rezolva problema penitenciarelor din România în ceea ce priveşte spaţiul de cazare, asistenţă pentru sănătate, alimentaţie şi asistenţă psihologică şi alte drepturi pe care deţinuţii din UE le au. A venit această lege. S-au eliberat peste 20.000 de deţinuţi . Aproape 8% s-au întors în penitenciare. După doi ani situaţia în penitenciare gradul de ocupare este de 110%. Nu respectăm normele. Uniunea Europeană şi CEDO oricum ne sancţionează. Grav este că odată cu punerea în aplicare a acestei legi Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a făcut niciun pas înainte în rezolvarea acestor probleme. „, a spus Petru Movilă în cazul emisiunii de televiziune.

Adauga un comentariu