Local

Deputatul PMP, Petru Movilă o felicită pe Maia Sandu: Aşteptam un președinte român

Publicat: 16 nov. 2020
deputatul PMP Petru Movilă
Petru Movilă o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Deputatul PMP, Petru Movilă a transmis un mesaj de felicitări pentru Maia Sandu. Deputatul ieşean a menţionat, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că, încă din 2007, aştepta un președinte român la Chişinău.

Petru Movilă a ţinut să aducă aminte faptul că a fost primul parlamentar român care a avut un cabinet parlamentar la Chişinău. Se întâmpla în 2007, într-o perioadă în care Republica Moldova era condusă de prorusi.

Petru Movilă o felicită pe Maia Sandu

Într-un mesaj publicat, Petru Movilă a ţinut să o felicite pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Deputatul a explicat cititorilor faptul că a fost primul parlamentar român care a deschis un cabinet românesc în Republica Moldova. În acea perioadă, în Moldova era o mare influenţă rusească. Oameni ca Voronin, Zinaida sau Stepaniuc erau comunişti rusofoni total antiromâni. În altă ordine de idei, Petru Movilă considera că moldovenii au decis să urmeze un drum european alături de România şi că este o mare realizare şi o mare bucurie pentru el dar şi pentru România.

Movilă menţionează faptul că Traian Băsescu a fost sinfurul susţinător roman permanent al Republicii Moldova:

De 13 ani, din 2007, de când am deschis primul cabinet parlamentar românesc în Republica Moldova, am așteptat acest moment: un președinte român la Chișinău, pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Erau Voronin, Zinaida Greaceanai, Victor Stepaniuc, numai comuniști rusofoni, total antiromâni și anti U.E.
Astăzi avem un preşedinte român, proeuropean în Moldova. E o mare realizare, o mare bucurie pentru mine.
Felicitări Maia Sandu, felicitări moldoveni, români de peste Prut și de peste tot din lume.
Singurul susținător român permanent și necondiționat al Republicii Moldova a fost și este Traian Băsescu.
Dar să nu uitați și să conștientizăm cu toții faptul că greul abia acum începe. Acum este fundamental că România şi Uniunea Europeană să fie cât mai aproape de Moldova. a explicat Petru Movilă, deputat și candidat PMP la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Maia Sandu, candidatul proeuropean a câştigat alegerile din Republica Moldova. După numărarea a 99.77% dintre procesele verbale de la secţiile de votare, liderul PAS l-a surclasat pe liderul prorus Igor Dodon. Concret, liderul pro-european, Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon având un procent de 57,61% în pofida procentului de 42,39% obţinut de liderul prorus. Maia Sandu câștigase și în primul tur alegerile prezidențiale dar la o diferență mult mai mică.

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj de felicitări pentru Maia Sandu. Preşedintele a explicat că pentru Rep. Moldova este un pas uriaşi şi că în acest fel se observa faptul că cetăţenii au ales continuarea drumului european şi democratic. În încheierea mesajului, preşedintele a explicat că România rămâne alături de Moldova.

”O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

Comentarii
  • De ce Dl Petrica? Vreți să înființați PDL sau PMPsi in Republica Moldova? Nu mai este de furat aici nimic? Oameni ieftini, fara caracter, oameni care nu aduc niciun plus societății. Sunteți o căpușă că tot restul clasei politice.

  • Las ca domn Petrica a mai avut filiala la Chișinău când spală crăițarii cu Filat! Acum a mirosit ca poate reînnoda combinațiile infracționale! Vezi ca dacă te prind rachetii o să-ți rupă cotonoagele . Adu gologanii șmangliti de la Filat.

  • Dar in România pe când un președinte ROMAN, nea’ Petrică? Din ’89, eu cel putin, doar pe Constantinescu îl pot numi roman, asta pentru cei ce știu la ce s-a opus…

Adauga un comentariu