Local

Deputatul PMP, Petru Movilă: „Vom face până la urma autostrada cu forţa!”

Publicat: 10 nov. 2020
Petru Movilă va inființa o comisie parlamentară de anchetă pentru autostrada Iași Tg Mureș

Deputatul PMP Petru Movilă face o analiză a anilor ce au trecut de la iniţierea legii Autostrăzii Iasi- Tg. Mureş. Petru Movilă considera că legea iniţială de acesta a fost gândită ca un instrument de control şi verificare a instituţiilor statului care se ocupa de implementarea autostrăzii.

Totuşi, în doi ani nu s-au făcut prea multe în pofida faptului că parlamentarul PMP Iași a depus mai multe amendamente care au fost ulterior aprobate. Petru Movilă a depus mai multe amendamente pentru deblocarea sumelor de bani necesare documentaţiei.

Înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, promisiunea lui Petru Movilă

Candidat la Camera Deputaţilor, deputatul PMP Iași, Petru Movilă se arată dezamăgit de implementarea legii şi propune înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentare. Rolul viitoarei comisii este de a verifica modul în care legea iniţiată de Petru Movilă va fi pusă în aplicare:

Cel mai important proiect de lege inițiat de mine în acest mandat a fost cel privind construcția Autostrăzii Iași – Tg. Mureș. Legea nr. 291/2018 a fost gândită ca instrument de control și verificare a instituțiilor statului care se ocupă de implementarea celui mai important proiect de investiții pentru ieșeni.

” Din păcate, după doi ani de la promulgare și după ce am avut câteva amendamente aprobate pentru alocarea de fonduri suplimentare pentru documentațiile necesare, suntem încă departe de concretizarea autostrăzii.
De aceea, primul proiect major din viitorul mandat, cu ajutorul vostru, va fi înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care această lege a fost pusă în aplicare și de monitorizare a instituțiilor responsabile.
Vom face, până la urmă, autostradă cu forța!” a menţionat deputatul PMP şi candidatul la Camera Deputaţilor, Petru Movilă

Adauga un comentariu