Actualitate

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: „România, în pragul unei noi crize majore în sănătate. Românii, obligați la turism medical” (P)

Publicat: 18 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul PSD Marius Ostaficiuc România în pragul unei noi crize majore în sănătate. Românii obligați la turism medical P
Deputatul Marius Ostaficiuc

România se află în pragul unei noi crize majore în sistemul sanitar. Cel de-al treilea val al pandemiei Covid-19 lovește România încet dar sigur, iar responsabilii din Guvern încă se ceartă pe Facebook. Situația pare a fi una fără ieșire, numărul de bolnavi crește, locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt, și, colac peste pupăză, nimeni nu știe cum să gestioneze situația cu vaccinul Astra Zeneca, menționează deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

„Premierul Florin Cîțu se ascunde după paginile de pe rețelele sociale, declaratiile sale publice fiind extrem de vagi. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, este total depășit de situație, activitatea sa în fruntea forului guvernamental fiind aproape penibilă.

Mai mult, acest turism medical nu este normal. De ce s-a ajuns că un bătrân sau un bolnav care vrea să se vaccineze împotriva Covid-19 trebuie să se programeze într-o altă localitate, chiar și la sute de kilometri distanță?

Acest lucru dovedește încă o dată că sistemul are probleme și că lucrurile nu sunt deloc așa cum ar trebui.
Nu suntem la momentul în care bunicii și părinții noștri pleacă la băi în stațiunile românești, ci vorbim de cu totul altceva.

Este o problema gravă pe care Guvernul nu o poate gestiona corespunzător și care deja a luat amploare. România numai de acest lucru nu are nevoie acum. Suntem nevoiți să înghițim zi de zi minciunile celor de la Guvern, oameni deja depășiți de situație, și care dau dovadă de o incompetență crasă.
Românii numai de turism medical nu au nevoie în aceste condiții, ci de o grijă mai atentă pentru sănătatea lor și a celor din jur. Iar Guvernul nu pare că susține acest lucru.

Ne confruntăm cu o criză majoră pe care nu cred că o putem depăși ușor. Lucrurile sunt destul de grave, intrăm pe o pantă pe care nu o dorește nimeni, dar care a fost scăpată din mână de Klaus Iohannis, Florin Cîțu &Co.

Măsurile clare întârzie să fie luate. După ce săptămâni bune platforma de vaccinare a dat rateuri, acum românii sunt nevoiți să se plimbe pentru a-și păstra sănătatea. Acest lucru arată pe deplin incompetența celor care se află la butoane și care cred că totul este sub control.
Au închis localități, au aplicat carantină peste carantină acolo unde incidența cazurilor de Covid-19 a fost mai mare, dar, cu toate acestea , măsurile întârzie să dea rezultate.

Noile cazuri de coronavirus trebuie gestionate corespunzător, nu haotic. Doar că România trebuie să se poziționeze taman invers față de altă state din Europa, în opinia lui Cîțu. Pentru ei este mai simplu să se pozeze și să posteze decât să acționeze. Această este crunta realitate din România în plină pandemie.

Rezultate slabe în contul unor acțiuni delăsătoare, acesta este rezultatul Guvernului!”, a transmis deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu