National

Deputatul PSD, Mihai Fifor nu este de acord cu educația sexuală în școli

Publicat: 23 iun. 2021
Mihai Fifor îmbrăcat la costum iar în spate se află un panou cu sigla PSD
Mihai Fifor a vorbit despre educația sexuală și a spus de ce nu este de acord cu această materie

Subiectul educaţiei sexuale în şcolile din România este unul dintre cele mai discutate în ultima vreme, iar oamenii sunt împărţiţi în două tabere . Una dintre persoanele care sunt împotriva educaţiei sexuale în şcoli, este deputatul PSD, Mihai Fifor,este de părere că în România este nevoie de educaţie serioasă și de combaterea abandonului școlar, nu de educația sexuală, parte într-un context internațional puternic promovat de mișcarea LGBT și de stânga radicală.

„De la Micul Prinţ la masturbarea pe înţelesul copiilor între 0 şi 4 ani…Cam asta e diferenţa dintre o lume normală şi lumea pe care se străduiesc din răsputeri să ne-o bage pe gât Bârnă, Ciolos şi neo-marxistii lui. O lume diformă, urâtă, contorsionata, o lume care îşi pierde orice punct de echilibru, orice reper de moralitate şi de bun simţ. O lume pe care nu mi-o doresc pentru cei 3 copii ai mei şi nici pentru ceilalţi copii ai României. Nu îmi doresc ca pruncilor mei să li se bage pe gât o astfel de „educaţie” neo-marxista, care, în numele unei noi ordini mondiale „progresiste”, să le mutileze inocenta. E o vreme pentru toate. Iar o educaţie sănătoasă îi va pregăti şi pentru primul fior al iubirii…fără „necesară” masturbare între 0 şi 4 ani, cum îşi doresc minţile bolnave ale celor care se vor noii Dumnezei ai planetei. România are nevoie de EDUCAŢIE serioasă, de combaterea abandonului şcolar, de alocaţii sănătoase pentru copii, de măsuri ferme de sprijin pentru familiile tinere. Nu de aberantă educaţie sexuală neo-marxista!”, a spus deputatul PSD, Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook.

Prinţii care nu sunt de acord îşi pot retrage copiii de la această materie

O nouă materie care elevii o vor putea învăţa este educaţia sexuală, iar vor avea posibilitatea de a-şi retrage copii de la această activitate printr-o cerere scrisă. Cu toate că că părinţii îşi retrag copii de la această materie, elevii nu vor suferi la media finală.

„Pe această bază legislativă, Ministerul Educației își asumă promovarea unei discipline obligatorii – “Educație pentru viața”, care să cuprindă, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, MODULE obligatorii, adaptate vârstei elevilor:

– Educație civică

– Educație sanitară

– Educație sexuală

– Educație pentru alimentație sănătoasă

– Educație pentru prim-ajutor

– Educație juridică

– Educație financiară

– Educație rutieră

– Educație civică.

„În acest fel, vom putea armoniza necesitatea unui curriculum adaptat nevoilor societății actuale și, în special necesităților elevilor, evitând supraîncărcarea programei școlare cu un număr excesiv de discipline. Pe principiul orei de religie, în cazul părinților care optează expres, în scris, pentru a-și retrage copiii de la modulul de Educație sexuală, elevii nu ar avea afectată nota obținută la “Educație pentru viața”, nota finală aferentă disciplinei urmând a fi calculată pe baza notelor obținute pentru n-1 module.”, a spus ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că educția sexuală va fi prezetă începând cu noul an școlar

Florin Cîțu, Premierul Rommâniei a făcut un anunț că în următorul an școlar va fi introdusă noua materie opțională, educația sexuală. Acesta a mai spus că părinţii care nu sunt de acord cu această materie au posibilitatea de a face o cerere scrisă şi să-şi retragă copilul de la acest curs.

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu la TVR 1.

Comentarii
  • Subscriu, domnule Fifor. Educația sexuală este foarte necesară, dar depinde de la ce varsta(aș zice de pe la 12 ani) și, mai ales, cu CE SCOP. Una este sa înțelegi diferența între sexe, raporturile sexuale și contracepția și cu totul altceva tot felul de…deviații care dacă este sa se manifeste la un anume individ, oricum se manifesta. Aceste minorități trebuie intelese, tolerate, acceptate, ajutate în insertia lor socio-profesionala dar în nici-un caz „fluturate” ca normalitate și impuse ca model de viață. Școala românească a decăzut într-un așa hal, și asta voit, planificat, asta s-a vrut, încât sunt multe, multe de recuperat și de făcut și nicidecum promovarea a tot felul de imbecilitati.

Adauga un comentariu