Actualitate

Deputatul PSD Radu Cristescu la BZI LIVE: „Asta e România eşuată a lui Iohannis”

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Deputatul PSD Radu Cristescu la BZI LIVE Asta e România eşuată a lui Iohannis
Cunoscutul deputat PSD Radu Cristescu

Deputatul PSD Radu Cristescu a discutat la BZI LIVE despre situația de la spitalul din Satu Mare, acolo unde părinții acuză medicii de incompetenţă. Familia adolescentei încă nu își poate explica de ce și cum a murit copilul lor, în condiţiile în care a intrat în spital „pe picioarele ei, cu zâmbetul pe buze”, iar medicul de gardă ar fi vorbit urât şi i-ar fi spus că e obeză.

Amintim că această tragedie a avut loc în data de 18 ianuarie, atunci când o elevă de 15 ani a murit după al doilea stop cardiorespirator, potrivit unui comunicat al SJU Satu-Mare.

Radu Cristescu la BZI LIVE

Cunoscutul deputat PSD Radu Cristescu a discutat la BZI LIVE despre situația de la spitalul din Satu Mare, acolo unde părinții acuză medicii de incompetenţă, după ce o elevă de 15 ani a murit la mai puţin de o oră după ce a intrat în unitatea medicală. În acest sens, managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, a declarat că sunt în desfăşurare mai multe anchete, fiind aşteptat rezultatul anchetei Colegiului Medicilor care să arate cauzele şi împrejurările în care a avut loc decesul şi dacă medicul care a tratat-o pe elevă a procedat corect sau este vorba despre un caz de malpraxis.

Radu Cristescu spune însă că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și vor fi luate curând niște măsuri.

„Acolo sunt două aspecte. Un medic, un dement, un inconștient, că nici nu ştiu cum să îi spun.. Păcat că folosești cuvântul doctor, medic, acuzat de moartea unei fetițe de 15 ani, ceea ce este foarte dureros… Nu s-au luat măsurile care trebuiau să se ia, fiind reprimit la Spital acest doctor…

Am vorbit cu domnul ministru Rafila şi nu vă pot spune măsurile care se vor lua. Domnul ministru Rafila este informat de acest caz, să nu uitam că acest doctor este la UPU, deci în subordinea lui Raed Arafat… Situaţia este explozivă în Satu Mare din cauza managementului spitalului judeţean Satu Mare, aflat în subordinea primăriei, şi a UDMR, unde director este un individ care este ilegal în acea funcţie, conform instanţei.

UDMR nu organizează concurs acolo şi tine director de spital acel individ, care nu are ce căuta acolo nici măcar din cauza studiilor. Nu are nici o calificare pentru această poziţie. Oamenii întradevar sunt trataţi foarte urât, este un haos la spital şi dureros este că o fetiţă a murit din cauza unui doctor inconştient care continuă cu aceeaşi atitudine faţă de pacienți. Femei ţinute goale în văzul tututor, probabil are şi deficienţe psihice…”, a spus Radu Cristescu.

Radu Cristescu: „Asta e România eşuată a lui Iohannis”

Radu Cristescu a vorbit de altfel și despre planul președintelui Klaus Iohannis, acea utopie de a crea o Românie educată. În ce stadiu se află sau există vreo șansă pentru înfăptuirea lui?

„Asta e România eşuată a lui Iohannis. Ştiţi ce mă aşteptam, că dom’le e profesor, măcar educaţia trebuia să meargă.

Noi am propus accesul neîngrădit al copiilor la educaţie, combaterea abandonului şcolar şi dezvoltarea afterschool-urilor. Aceste legi ale educaţiei sunt secretizate şi nu înţeleg de ce. Dar astea trei sunt obiectivele noastre.

Când stai să te uiţi cine face aceste legi ale educaţiei, măcar Cîmpeanu era profesor universitar. Dar măcar aici trebuia să defilăm cu un preşedinte profesor. Trebuia să iasă frumos, cu un proiect gândit de el.

De 30 de ani, România a avut oameni politici. Iar lumea e sătulă de preşedinţi de dreapta. Părerea mea este că în momentul ăsta România trebuie să aibă un preşedinte socialist. Important este că se încearcă o schimbare, asta e important. Eu zic că este un lucru pozitiv să ne gândim şi la un preşedinte dintr-un alt partid”, a conchis Radu Cristescu.

Comentarii
Adauga un comentariu