Actualitate

Deputatul Silviu Macovei: „Domnilor, toată lumea demisia și plecarea acasă!” (P)

Publicat: 02 sept. 2020
Deputatul Silviu Macovei

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților, ieșeanul Silviu Macovei, propune o variantă radicală pentru rezolvarea tărăgănării marilor proiecte de investiții în rețeaua națională de transport.

„În urma unei știri apărute în publicațiile centrale prin care se constata că licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectarea tronsonului Tg Neamț – Iași – Ungheni va dura 3 ani și 2 luni, parlamentarul Silviu Macovei a avut o reacție vehementă pe o rețea de socializare: „Mă simt jignit, dezamăgit și înfuriat de-a dreptul! Ceea ce se întâmplă cu Autostrada Unirii este o rușine națională, iar toți cei implicați în toate aceste tergiversări trebuie să își dea demisia și să plece acasă!”

Silviu Macovei propune chiar desființarea CNAIR pentru tergiversarea nepermisă a marii majorități a proiectelor de investiții.

„În primul rând, CNAIR trebuie DESFIINȚATĂ și reorganizată din temelii! Eu m-am săturat de hârtii, justificări și tergiversări din partea uneia dintre cele mai bine plătite și, în același timp, mai leneșă companie din România! Este inadmisibil să se piardă fonduri europene, să expire studii de fezabilitate și proiectări, studii geo și autorizații din cauza birocrației din această companie. Mie nu mi se pare deloc funcțională această structură. Demisia și acasă!” a spus deputatul Silviu Macovei.

Acesta nu a uitat nici responsabilitatea guvernamentală în privința Autostrăzii Unirii (A8). Reamintim că Silviu Macovei a manifestat în stradă alături de ieșeni pentru susținerea acestui proiect major, chiar dacă PSD se afla la guvernare. Mai mult, a fost primul parlamentar care a declarat public că nu votează bugetul de Stat dacă nu sunt prevăzuți bani pentru A8. Acum, Silviu Macovei este extrem de revoltat față de noi tergiversări.

„Nici nu mă mai complic să nominalizez miniștrii liberali care sunt responsabili de această investiție VITALĂ pentru 5 milioane de români! Am tot zis și repet: întreg guvernul Orban trebuie să plece acasă și voi vota orice moțiune împotriva acestor incompetenți. Pe lângă deznădejdea cauzată de impotența politică a multor oameni, eu nu mă voi opri în a susține acest proiect. Mă întristează doar că nu reușim să ne unim. Cred sincer că cei mai mulți oameni din Moldova sunt conștienți că au nevoie de autostrada A8 și își doresc să se întâmple cât mai repede. Asta trebuie, însă, să o înțeleagă și politicienii și să lucreze împreună pentru ceea ce își doresc românii. Altfel, orice promisiune deșartă nu va aduce voturi!” a încheiat viceliderul PSD din Camera Deputaților, Silviu Macovei.

Comentarii
Adauga un comentariu