Actualitate

Deputatul Silviu Macovei: „În Bugetul pe 2022 s-au prevăzut bani pentru proiectele Iașului. De cine depinde realizarea lor?” (P)

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Silviu Macovei În Bugetul pe 2022 s-au prevăzut bani pentru proiectele Iașului. De cine depinde realizarea lor P
După multe dezbateri publice legate de proiectele Iașului ce ar putea fi finanțate prin PNRR și unde PNL și USR Iași au eșuat lamentabil în a impune finanțări ferme, susține deputatul Silviu Macovei

După multe dezbateri publice legate de proiectele Iașului ce ar putea fi finanțate prin PNRR și unde PNL și USR Iași au eșuat lamentabil în a impune finanțări ferme, bugetul pe anul 2022 pare a mai repara din amorțeala în care au intrat investițiile în județul nostru.

Odată cu schimbarea majoră din coaliția de guvernare, PSD preluând controlul principalelor ministere din Guvern, investițiile pe care ieșenii le așteaptă de ani de zile par a fi obținut finanțări în noul proiect de Buget pe 2022. Chiar dacă majoritatea liniilor bugetate sunt legate de proiectare și studii de fezabilitate, totuși sunt prevăzute sume importante pentru demararea procedurilor.

„De la preluarea guvernării de PSD se vede că Iașul are mai multă trecere la București, iar vocea parlamentarilor noștri se aude mult mai bine ca în guvernarea anterioară. Sunt prevăzute sume importante pentru autostrada A8, centura ocolitoare Târgu Frumos, drumul spre Botoșani prin Hârlău” a spus Silviu Macovei, vicelider al deputaților PSD. De altfel, subiectul A8 a fost unul sensibil pentru ong-urile ieșene care luptă pentru acest proiect de autostradă. Deputatul Silviu Macovei reamintește deschiderea noului Guvern pentru această investiție prioritară: „Președintele Marcel Ciolacu împreună cu Sorin Grindeanu, vicepremier și ministrul Transporturilor, nu doar că s-au întâlnit cu ong-urile pentru A8, dar acele discuții au căpătat substanță prin măsuri concrete și prevederi bugetare. Până și ong-urile s-au declarat plăcut surprinse și optimiste cu privire la colaborarea cu ministrul nostru (Sorin Grindeanu, PSD – n.a.)”.

Viceliderul deputaților PSD atrage, totuși, atenția cu privire la posibilele piedici în realizarea proiectelor atât de mult așteptate de ieșeni:

„La București parlamentarii PSD și-au făcut treaba, însă acum responsabilitatea încheierii cu succes a acestor planuri cade pe umerii autorităților locale. Este suficient să vă reamintesc faptul că sunt din nou prevăzute fonduri pentru noul sediu al Operei Naționale din Iași. Însă, acești bani riscă să rămână doar pe hârtie fiindcă Municipalitatea încă nu a găsit o locație pentru noua clădire a Operei. La fel a fost și în 2021, iar anul acesta vom păți la fel dacă Primăria Iași nu se mobilizează”.

În ceea ce privește influența pe care Iașul o va avea în noul Guvern, deputatul Silviu Macovei se arată optimist:

„Vom avea ieșeni care vor putea face efectiv ceva pentru Iași în acest nou executiv. Avem oameni tineri care au voința și vor avea și posibilitatea să miște lucrurile la București din postura de Secretar de Stat sau directori în ministere. De aceea spun că responsabilitatea realizării efective a proiectelor pentru Iași va fi a autorităților locale. Chiar nu mai avem nici o scuză pentru eșec!” a încheiat Silviu Macovei.

Adauga un comentariu