Actualitate

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu: „Mi se pare înfiorător faptul că medicii și profesorii refuză vaccinarea!“

Publicat: 15 ian. 2021
Deputatul Emanuel Ungureanu nu a mai fost primit pe listele USR la Parlamentare
Deputatul Emanuel Ungureanu este deranjat de medicii și profesorii care nu vor să se vaccineze

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a lansat o serie de atacuri la adresa medicilor și profesorilor care refuză vaccinarea anti-COVID-19, neținând cont de faptul că această decizie aparține fiecărei persoane în parte și că vaccinarea nu este obligatorie în România.

Emanuel Ungureanu critică autoritățile pentru că nu au organizat centrele de vaccinare din timp

„Cel mai prost lucru a fost că nu ne-am pregătit din luna august. E foarte deranjant că e luna decembrie și noi abia acum ne pregătim pentru aceste centre, când știam din luna august că ne vom vaccina”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu: „Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre“

Deputatul USR PLUS se arată extrem de deranjat de faptul că mulți profesori și multe cadre medicale refuză să se vaccineze anti-Covid-19.

„Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre, 50% din profesori să nu-și dorească să se vaccineze, aproape 40% din cadrele medicale, mi se pare absolut înfiorător. Cum să convingi populația generală să se vaccineze, dacă ai o rată de refuz atât de absurdă în rândul persoanelor care ar trebui să informeze și să convingă marea majoritate a populației să se vaccineze?”, menționează deputatul USR PLUS.

„Depindem enorm de numărul de vaccinuri care intră în țară“

Deputatul USR PLUS consideră că succesul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 depinde și de numărul de doze care intră în țară.

„Depindem enorm de numărul de vaccinuri care intră în țară. Eu sper din toată inima să fie autorizată și a treia firmă care produce aceste vaccinuri, ca să avem un număr mai important de vaccinuri”, mai spune Emanuel Ungureanu.

Vlad Voiculescu vrea certificat electronic la vaccinare

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat că vrea ca autorităţile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”.

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aş prefera un certificat electronic. Dacă vreţi să-i spuneţi paşaport… Aş prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuţii la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Nu poţi să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia!“

Ministrul Sănătății dă ca exemplu de limitare certificarea unei testări la intrarea într-o ţară.

„Nu poţi să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. Dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Existîă anumite state care pot impune restricţii. Nu cred că se întâmplă aici”, a precizat Vlad Voiculescu.

Klaus Iohannis: „Nu consider că e o idee bună“

Președintele României, Klaus Iohannis, nu consideră că este o idee bună pașaportul de vaccinare.

„Nu consider că e o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare, care este pur şi simplu inacceptabil. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, însă el trebuie să fie folosit pentru motive medicale. Să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărţim populaţia Europei în două, cei care au fost deja vaccinaţi şi cei care nu au fost încă vaccinaţi, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Comentarii
 • Este incorect sa soliciti un document pentru o chestiune neobligatorie, pentru ca nimeni nu-si asuma efectele acestui vaccin. Domnul USR-ist, care nu stie nimic, daca se teme sa nu se imbolnaveasca , nu are decat sa se vaccineze. Am citit zilele trecute un exemplu dat de cineva, despre vaccinarea profesorilor: ” e ca si cum mananc eu si se satura vecinul, sau daca eu sunt racit si ia o aspirina vecinul , imi trece mie…” Nu poti obliga pe nimeni sa se vaccineze, nici macar nu exista o lege care sa ceara asta, pentru ca niciun stat nu-si permite , la acest moment , sa plateasca eventualele daune celor care mor sau au efecte adverse pentru ca au facut vaccin. Atata vreme cat nu este sigur nici statul de calitatea si eficienta vaccinului, nu va da o lege. Daca da lege, isi asuma daunele. Daca nu exista lege, atunci nimeni nu poate sa imi interzica accesul undeva daca nu sunt vaccinat. Sa indrazneasca cineva sa-mi ceara asta, de exemplu, o companie aviatica, sa vedeti cum circul eu si toata familia mea cu avionul gratis toata viata. Cine se teme de boala, sa se vaccineze. Familiile se plang , toata ziua, ca elevii nu merg la scoala. Ati vazut ca se invoca un motiv principal, copiii mergand la scoala, iau virusul, si il duc acasa la parinti si bunici. Este o nebunie, deci- copiii stau acasa pentru a-i proteja pe parinti si adulti, ar trebui cei mici sa fie eroii generatiei prezente. De ce , daca se tem de imbolnavire, bunicii si parintii, nu se vaccineaza? Se creeaza un curent de opinie gresit, cum ca scoala ar fi ” depozit de covid”, si elevii se contamineaza acolo. Va asigur ca scoala este un mediu sigur si dezinfectat, mai mult decat mijloacele de transport in comun, strada si magazinele, in care copiii pierd vremea de obicei. Ar trebui interzise autobuzele , strazile si magazinele, haide-ti sa fim cerebrali. Cine nu vrea sa se imbolnaveasca , si are incredere in vaccin, sa se vaccineze.

 • Se obisnuieste , vorba din batrani ” sa se omoare ariciul cu fundul altuia”. USR-istu-le , tu si familia ta te-ai vaccinat? Nu te mai revolta la adresa profesorilor si medicilor, nu sunt dusmanii poporului si purtatorii covid-ului. Profesorii si scoala nu sunt contaminati, asa vrei tu sa para. Cum iti explici ca , de cand s-a intrerupt scoala, sunt foarte multe imbolnaviri? Deasemeea ca parintii sunt bolnavi de covid, si nu au luat de la elevii intorsi de la scoala?

 • maiiii USR-istule ia nu mai fi tu atat de ingrijorat, ia vezi-ti de chelia ta oribila ca esti infiorator TU TU, neomarxistule, mars de la guvernare USR, PERSONAL ITI TRANSMIT CA ESTI TU INFIORATOR UN CHELBOS USR-IST CE MANANCA KAKAT, speram ca dispare repede coalitia si USR comunist

 • Din cate stiu eu aproape toti am fost vaccinati cand am fost mici,pentru alte lucruri.Acum intrebarea este cum vor indruma profesorii pe elevi?Sa se vaccineze sau nu?Respect si pe cei care vor sa se vaccineze si pe cei care nu vor.Dar copiii ce stiu,sau dupa cine se vor lua?

 • HAI…. NU MAI COMANDA TU USR-ISTULE IN ROMANIA VEZI-TI DE MOACA TA CARE NU NE PLACE. ESTI INGRIJORAT CUMVA DE POPORUL ROMAN SI NU DORMI NOAPTEA, CATE KG AI PARI CAM UMFLAT SI CU MOACA DE TRACTOR

 • Profesorii nu ar trebui, in afara celor care predau biologie, sa se bage in promovarea sau respingerea vaccinarii. Medicul pediatru, medicii de familie, medicul scolar trebuie sa informeze elevii. Profesorii trebuie sa isi vada de specialitatea pentru care s-au pregatit.

 • Valelelelleeuu, ce trașcă are alesul ăsta. Se potrivește și cu cozet și cu clotild.
  Se presupune că aleșii ar fi cei mai buni din gruparea care îi trimite în parlament, dar de ăsta și-a bătut cineva joc. Tare !
  De fapt, chiar pe banii lui, că se știe cum s-au făcut listele.
  Vai de capu’ vostru de haștagiști, da, dar mai nasol e de nenorociții care v-au dat votul. Ăia vor fi primii și cei mai dezamăgiți.

 • Absolut înfiorător este ca gogomanul asta ignorant ii judeca pe unii mult mai deștepți și mai informați ca el! Tipic pentru Republica noastră deraiat!

 • Corect ce zici, profii care predau altceva decat biologie, sa nu se bage. Te referi si la Emanuel Ungureanu, care e prof de istorie la un liceu adventist?

 • Jos coalitia PNL-USR !!!! Romania se afla intr-un derapaj total, coalitia nenoroceste de tot Romania si toti romanii sunt victimele mediocrilor instalati la guvernare de coalitia aceasta malefica

Adauga un comentariu