Actualitate

Deputatul Vasile Cîtea, vicepreședintele Comisiei de Sport: S-a descoperit care este consumatorul vulnerabil care trebuie protejat. Numele lui este Florin Vasile Cîțu (P)

Publicat: 03 sept. 2021
Vasile Cîtea, deputat Iași

Consumatorul vulnerabil

S-a descoperit care este consumatorul vulnerabil care trebuie protejat. Numele lui este Florin Vasile Cîțu, un consumator înrăit de substanțe interzise, dar mai ales consumator de împrumuturi uriașe.
De ce este premierul Florin Cîţu vulnerabil? Pentru că a inclus în agenda proprie formațiunea USR-PLUS, formațiune care pune cruce oricărei forme de colaborare după ce premierul l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion.
Atacurile celor din USR-PLUS care l-au acuzat pe premier că aruncă ţara „într-o criză politică” şi girează „jaful din bani publici”, fac aluzie la forţarea adoptării noului PNDL 3, un program cu dedicaţie pentru primari. Până la urmă, USR-PLUS a anunţat că va cere retragerea sprijinului politic pentru Cîţu în următoarea şedinţă a Coaliţiei, dar că este gata să depună şi o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern.
O altă variantă de forţare a căderii Guvernului ar fi demisiile în bloc ale miniştrilor USR-PLUS, dar cel puțin doi dintre ei sunt reticenți în a-și da demisia. Aceștia sunt Cristian Gjinea și Cătălin Drulă.
Indiferent de scenariul care va fi adoptat până la urmă, umorul involuntar pare a apune în fața hazului de necaz. Congresul PNL a destabilizat coaliția de guvernare fiind și un bun prilej de a plăti polițe către USR Plus.
În realitate, și-a dat cineva seama care a fost rolul USR Plus în această ecuație de guvernare? Unii ar spune că rolul domniilor lor a fost de simplu valet pe lângă Palatul Victoria. Alții ar spune că rolul formațiunii politice cu apariție metorică în politica românească ar fi acela de bufon, sau de personaj principal într-un scenariu de circ public. Probabil, ambele opinii se justifică într-o anume conjunctură.
Si dacă ne-am lămurit în privința rolului USR Plus, rămân mari semne de întrebare cu privire la rolul Premierului „selfie” și aici ne întrebăm:
Ce a urmărit președintele Klaus Iohannis atunci când l-a susținut pe Premierul Cîțu pentru funcția supremă de șef al Guvernului?
O întrebare la care ar trebui să răspundă, probabil, domnul Ludovic Orban…

 

Deputat P.S.D. Iași vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru tineret și sport și membru în Comisia pentru cultura

Comments are closed.

Adauga un comentariu