Local

Deputatul zero Marius Bodea și-a făcut autodenunț pentru abuz în serviciu înainte de a candida la Consiliul Județean Iași cu alianța USR-PLUS

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul zero Marius Bodea și-a făcut autodenunț pentru abuz în serviciu înainte de a candida la Consiliul Județean Iași cu alianța USR-PLUS
Deputatul Marius Bodea forțează nota în campania electorală înainte de a candida la Consiliul Județean Iași cu alianța USR-PLUS

Deputatul zero Marius Bodea a reușit performanța de a-și face un autodenunț pentru abuz în serviciu înainte de a candida oficial la Consiliul Județean Iași. Fără să fie membru în alianța USR- PLUS, Marius Bodea a ajuns candidat la șefia județului. Actualul deputat și-a început campania pe proiectele de la Aeroportul Iași, fără să știe că nu poate interveni în treburile interne ale unei regii autonome ce are o altă conducere

Cel mai slab parlamentar al județului Iași, deputatul Marius Bodea, și-a făcut în avans un autodenunț pentru abuz în serviciu. Deputatul zero va candida pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Iași din partea alianței USR- PLUS și a început deja campania electorală. Parlamentarul își face din nou campanie cu intervenții în treburile interne ale R.A. Aeroportul Iași, ceea ce este ilegal. Practic, deputatul zero Marius Bodea nici nu știe pentru ce funcție candidează. Bodea, fost director la Aeroportul Iași, nu are cunoștințe despre drumurile județene și alte probleme ce țin de CJ, și încearcă să se amestece din nou în activitatea regiei autonome.

„Voi reda mândria ieșenilor de a avea cel mai dezvoltat aeroport din regiune! După 3 ani de risipă și oportunități distruse, mă angajez să repun pe picioare Aeroportul Iași, așa cum am mai făcut-o! Voi recupera toate cursele externe pierdute de incompetenții puși în funcții de PSD. Voi relua discuțiile pentru conectarea Iașului de Amsterdam și Dubai. Voi continua modernizarea terminalelor și voi dezvolta facilitățile cargo”, a susținut deputatul Marius Bodea.

Președintele CJ nu poate interveni la Aeroportul Iași. Candidatul alianței USR- PLUS este pasibil de abuz în serviciu

Articolul 4 din OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice reglementează clar intervenția autorității tutelare în treburile unei instituții subordonate.

„Autoritatea publică tutelară și Ministerul Finanțelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii publice. Interdicția prevăzută la alin. (1) se aplică și întreprinderilor publice care dețin o participație majoritară sau o participație care le asigură controlul. Competența luării deciziilor de administrare și a deciziilor de conducere a întreprinderii publice și răspunderea, în condițiile legii, pentru efectele acestora revine consiliului de administrație și directorilor”, se arată în OUG 109/2011.

Deputatul Marius Bodea nu cunoaște legea. Candidatul nevalidat al alianței USR- PLUS își păcălește electoratul

Săptămâna trecută, deputatul zero Marius Bodea a fost anunțat de parlamentarul Cosette Chichirău, drept candidat în alianța USR- PLUS la șefia Consiliului Județean Iași. Asta fără să se treacă prin adunările generale ale celor două partide. Bodea nu este membru în niciunul din cele două partide, iar atât USR, cât și PLUS nu și l-au asumat drept candidat. Practic, Bodea a fost adus de Chichirău peste capul membrilor de partid.

Apoi, deputatul zero i-a adus lângă el pe scandalagii din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Dacă Timofciuc a demisionat din PNL și își va pierde mandatul din ultimele luni, Ignat încă se joacă de-a demisia. Acesta a anunțat în mediul online că a demisionat din PNL, însă la registratura partidului nu a apărut nicio adresă oficială din partea acestuia că renunță la calitatea de membru de partid. În aceste condiții, Ignat trage speranța că va rămâne în continuare în Consiliul Local Iași până la finalul acestui mandat.

Adauga un comentariu