Sport

Derby inedit în Moldova! Andrei Cristea, pregătit să-i „nășească” din nou pe botoșăneni

Publicat: 21 oct. 2019

Runda a 13-a, ultima a turului sezonului regulat, se încheie luni seară cu cel mai așteptat duel din Moldova. Poli Iași și FC Botoșani, marile rivale din regiune, se întâlnesc într-un derby moldav inedit, de la ora 20:30, pe „Municipalul” botoșănean. Cele două formații se vor afla în niște ipostaze cel puțin ciudate, în condițiile în care rolurile vor fi inversate. Partida de la Botoșani va fi organizată de Poli Iași, care va fi echipa gazdă, iar localnicii vor fi oaspeți pe hârtie, elevii lui Marius Croitoru urmând să se schimbe chiar în vestiarul echipei vizitatoare.
Acesta va fi însă ultimul meci pe care ieșenii îl vor disputa în „exil” la Botoșani, echipa lui Mihai Teja urmând să revină în Copou de lunea viitoare, când va inaugura noul gazon în compania campioanei CFR Cluj.

Mulțumiri pentru „rivalii” de la Botoșani

Înaintea derby-ului moldav, ieșenii au avut doar cuvinte de mulțumire la adresa gazdelor, pentru faptul că le-au pus la dispoziție terenul de joc. „Mulțumim clubului FC Botoșani și Primăriei pentru că ne-au primit să jucăm cele trei meciuri. Sperăm să vină cât mai mulți suporteri din Iași la meciul de la Botoșani, să facem un joc bun și să luăm cele trei puncte”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie, acesta fiind completat de atacantul Andrei Cristea: „Aș vrea să le mulțumesc celor de la clubul FC Botoșani pentru modul cum ne-au primit. Ne-au primit pe un teren foarte bun, cu condiții bune, s-au purtat OK. Până la urmă oamenii ne-au primit acasă la ei și ne-au și servit, trebuie să le mulțumim. Au fost foarte ospitalieri”.

Mihai Teja: „Mergem să câștigăm”

Aflat la primul său meci contra Botoșaniului de când a preluat Iașul, antrenorul Mihai Teja nu consideră acest meci un derby și îl privește ca pe oricare altul. Tehnicianul Politehnicii spune că echipa sa va juca la victorie, chiar dacă partida se va disputa pe terenul adversarului. „Ne așteaptă un meci dificil, pe care îl jucăm «acasă» și trebuie să-l câștigăm. Am încredere în băieți, s-au pregătit foarte bine, îmi doresc să prindă o zi foarte bună și să luăm cele trei puncte. Mergem să câștigăm, așa cum am făcut la fiecare meci. Indiferent de adversar, am arătat la fiecare meci că am jucat la victorie. Asta trebuie să fie mentalitatea la Poli Iași. Deja începem să fim o echipă puternică. Nu e un derby în opinia mea, nu știu înainte dacă era. Pentru mine e un meci greu, cu o echipă bună, pe care trebuie să-l câștigăm”, a declarat antrenorul Mihai Teja, care își dorește ca elevii săi să aibă mentalitatea unei echipe de top, care să anuleze handicapul unei deplasări printr-un joc foarte bun.

Ieșenii nu se gândesc la alibiuri

„Niciodată nu trebuie să ne găsim alibiuri. Dacă vrei să devii o echipă puternică, trebuie să joci pe orice teren. Ca să devii o echipă mare, trebuie să câștigi pe fiecare teren. Eu încerc, împreună cu jucătorii, să schimbăm mentalitatea. Peste tot mergem să luăm cele trei puncte, indiferent că jucăm acasă, unde ai susținerea publicului, sau în deplasare. Pe un alt teren nu cred că pot să-ți ia suporterii acelei echipe ceva ce tu faci foarte bine pe teren”, a mai spus Mihai Teja.
Tehnicianul ieșean a explicat că a lucrat în această perioadă de întrerupere a campionatului la toate capitolele, pentru ca elevii săi să nu mai greșească în finalurile meciurilor, atunci când conduc pe tabelă. „Am încercat să lucrăm din toate punctele de vedere, la toate componentele. La factorul fizic, factorul mental, tactic, tehnic. În fiecare săptămână se lucrează din toate punctele de vedere. Am luat goluri din faze fixe pe finaluri de meci, deci lucrăm și fazele fixe”, a mai precizat Mihai Teja.

Antrenorul Politehnicii nu va conta în meciul de la Botoșani pe unul dintre stâlpii defensivei. Căpitanul Cosmin Frăsinescu a devenit indisponibil după ce s-a accidentat la unul dintre antrenamente, foarte probabil perechea de stoperi urmând să fie Mihalache – Diallo. De asemenea, mijlocașul la închidere Nicandro Breeveld s-a recuperat după operația la mâna stângă, dar încă nu este sută la sută din punct de vedere fizic.

Andrei Cristea, „nașul” Botoșănenilor

Poli Iași a avut aproape de fiecare dată în atacantul Andrei Cristea un om decisiv în întâlnirile cu FC Botoșani. Golgheterul în activitate al Ligii I, cu 102 goluri, a marcat aproape de fiecare dată în ultimele dueluri cu rivala din nord și speră să o facă și luni. „A trecut ceva timp de când nu am mai câștigat, de aceea trebuie să fim foarte concentrați, pentru a obține cele trei puncte. Suporterii cu siguranță vor fi de partea lor, iar acesta va fi un impediment destul de mare pentru noi, dar sperăm să trecem cu bine peste această partidă. Mi-a mers bine contra lor aproape de fiecare dată, am fost foarte motivat, pentru că am considerat că este un meci foarte important pentru fanii noștri. Mi-aș dori să înscriu și luni, dar cel mai important este rezultatul și sperăm să luăm cele trei puncte”, a declarat Andrei Cristea în cadrul unei conferințe de presă.

Atacantul Iașului declara, recent, într-un interviu acordat ProSport, că botoșănenii îl strigă cu apelativul „nașule” atunci când intră pe poarta stadionului.
Înaintea meciului direct, cele două echipe sunt despărțite de doar două puncte în clasament. Poli a început runda a 13-a pe loc de play-off (5), având 18 puncte, iar FC Botoșani are 16 puncteloading...

Adauga un comentariu