Local

Deschidere de an universitar, printr-o ceremonie specială, la USAMV Iași – FOTO / VIDEO / UPDATE

Publicat: 14 sept. 2020
Festivitatea de deschidere a anului universitar la USAMV Iași
Festivitatea de deschidere a anului universitar la USAMV Iași

A început ceremonia de deschidere de a anului universitar, organizată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea are loc în aer liber. Asta pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a Universității de Agronomie Iași și este organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași programează, la deschidere de an universitar 2020-2021, o ceremonie specială luni, 14 septembrie 2020. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea va avea loc în aer liber. Asta pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iași și va fi organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct.

UPDATE: USAMV Iași a început noul an universitar cu o ceremonie inedită

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a marcat deschiderea noului an universitar 2020-2021 printr-o ceremonie inedită astăzi, 14 septembrie 2020. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea a avut loc în aer liber, pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iași și a fost organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct.

Facultatea de Agricultură a dat tonul ceremoniilor, la ora 10.00 și alături de conducere au fost prezente cadrele didactice și studenții de anul I. Facultatea de Horticultură a continuat festivitatea dedicată deschiderii noului an, la ora 11.00, Facultatea de Zootehnie la ora 12.00, iar Facultatea de Medicină Veterinară la ora 13.00.

„În pofida acestei pandemii, care ne-a schimbat cu totul existența, modul de viață, modul în care interacționăm, Universitatea, prin cadrele didactice, își asumă și în aceste condiții și în acest an rolul de a educa, de a forma, de a crea noi generații de studenți și specialiști. Îmi exprim dorința, în pofida acestor dificultăți, că școala agronomică ieșeană va continua tradiția și va fi un pol de cunoaștere, un pol de excelență, un pol pentru devenire și împlinire umană adunând reușite pentru studenții și dascălii lor”, a transmis prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

În cadrul ceremoniilor de astăzi, toți studenții cu merite profesionale deosebite la sfârșitul anului universitar trecut au primit premii de excelență pentru rezultate obţinute

Reamintim că, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line. În primele șapte săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line. Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

Deschidere de an universitar, printr-o ceremonie specială, la USAMV

După ceremonia specială, la deschidere de an universitar, fiecare facultate va organiza momente similare. Facultatea de Agricultură va da tonul la ora 10:00, iar alături de conducere vor fi prezente cadrele didactice și studenții de anul I. Facultatea de Horticultură va continua festivitatea dedicată deschiderii noului an la ora 11:00, Facultatea de Zootehnie va întâmpina bobocii la ora 12:00, iar Facultatea de Medicină Veterinară are programată ceremonia la ora 13:00. Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, din ceilalți ani de studii au fost invitați doar studenții cu merite profesionale la sfârșitul anului universitar trecut deoarece aceștia vor primi premii de excelență pentru rezultate deosebite.

Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line

Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV Iași, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line. În primele 7 săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line. Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

Cazarea în căminele USAMV Iași se va efectua în perioada 11-12 septembrie, doar pentru studenții din anii I și II, pentru o perioadă de 7 săptămâni

Pe de altă parte, procesul de cazare în căminele USAMV Iași se va efectua în perioada 11-12 septembrie, doar pentru studenții din anii I și II, pentru o perioadă de 7 săptămâni. În total, la Universitatea de Agronomie studiază aproximativ 4.500 de studenți, la cele 3 cicluri universitare, sesiunea de admitere din vară fiind una foarte reușită, cu peste 2.000 de dosare depuse la înscriere. Studenții USAMV Iași beneficiază de cursuri susținute de un corp profesoral de elită, de o Bibliotecă de prestigiu, de Centre de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, de ateliere de microproducție, de cea mai performantă bază sportivă din regiune, precum și de condiții de cazare și masă moderne.

Comentarii
  • Desi am inceput cariera de bugetar repatriat (merg, mai, pilele astea masonice, de speriat. Si la mine, si la dr. J) n-am fost invitata la prezid, sa ma vaz si eu in poza.
    Mai bine asa.
    Ca luna septembrie imi aduce nostalgii. Apartamentu e in renovare.
    Pe 21 ar trebui sa scriu scrisoare doamnei cu C., si ar mai trebui sa aniversez si Decada Glontului.
    Restul lunii, tot nostalgie. TK, tu ma intelegi cel mai bine.

Adauga un comentariu