Eveniment-Social

Deschiderea de stagiune, mutată online pentru Ansamblul „Constantin Arvinte” al CJ Iași

Publicat: 08 oct. 2020
Ansamblul ”Constantin Arvinte”
Ansamblul ”Constantin Arvinte”

Interzicerea organizării spectacolelor în această săptămână, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, a schimbat planurile Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași. Ansamblul avea programat organizarea evenimentului ”Flori de cântec românesc”, care deschide stagiunea 2020-2021, duminică, la Casa de Cultură a Studenților Iași.

Cum întâlnirea cu iubitorii folclorului de calitate nu mai poate avea loc în sala de spectacole, prima reprezentație a Ansamblului CJ Iași în noua stagiune va fi una inedită. Artiștii coordonați de coregraful Petre Șușu, care este și managerul instituției și dirijorul Dumitru Lucaci vor susține spectacolul fără spectatori, iar evenimentul va putea fi urmărit pe pagina de facebook Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al CJ Iași.

Transmisia de duminică, care va începe la ora 15:00, este o nouă inițiativă în mediul online a Ansamblului „Constantin Arvinte”, care a avut în acest an o activitate intensă pe pagina de facebook a instituției. În perioada stării de urgență, videoclipurile cu piese în primă audiție, momente interpretate de dansatori și artiștii instrumentiști ai ansamblului au atras peste 135 000 de spectatori. Ansamblul a avut acțiuni foarte apreciate de public și în perioada verii, când a organizat spectacole în aer liber, în Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” Iași. Prima reprezentație a Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași din stagiunea 2020-2021 este dedicată promovării unor tinere talente locale.

Astfel, pe lângă artiști consacrați, interpreții Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Ana-Maria Ababei și Sorin Balan, membrii orchestrei și dansatorii Ansamblului ”Constantin Arvinte”, pe scenă vor urca și cinci tineri soliști vocali: Aura Ciobanu, Cătălin Diaconu, Ana Maria Ignat, Adelina Perju și Maria Tucan. Prezentatoarea spectacolului de duminică este actrița Bianca Martinică.

Adauga un comentariu