National

Descinderi în mai multe judeţe din ţară. Ce persoane au fost vizate

Publicat: 19 ian. 2020

Forţele de ordine au descins în Capitala şi în alte patru judeţe din România. Dimineaţa de duminică nu a fost una plăcută pentru 18 persaone care au fost ridicate şi duse la audieri. În ancheta deschisă sunt vizaţi mai mulţi evazionişti care au cauzat prejudicii în valoare de 5.5 milioane de euro.

Specialiştii din cadrul investigării criminalităţii economice, din cadrul I.P.J Mehedinţi sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice însoţiţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, fac duminică, 19 ianuarie, circa 21 de percheziţii.

Judeţele vizate sunt Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi capitala Bucureşti. Ancheta a fost deschis pe numele mai multor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro, fiind acuzaţi de infracţiunea de evaziune fiscală în domeniul reciclării deşeurilor.

”La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează 21 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi a municipiului Bucureşti şi pun în aplicare 18 mandate de aducere. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei”, anunţă IPJ Mehedinţi.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La acţiune participă poliţişti din cadul I.G.P.R.-Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.”, potrivit IPJ Mehedinţi.loading...

Adauga un comentariu