Local

Descinderi la Iași. O persoană este bănuită de punere în circulație a unor bancnote false și tentativă de înșelăciune

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descinderi la Iași. O persoană este bănuită de punere în circulație a unor bancnote false și tentativă de înșelăciune
La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la o persoană bănuită de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi tentativă la înşelăciune

La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la o persoană bănuită de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi tentativă la înşelăciune.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 6 bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro.

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 martie a.c., un bărbat s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi, unde ar fi oferit, spre schimb, pe lângă alte banconte de 50 de euro, şi o bancnotă falsificată, deşi ar fi cunoscut acest aspect.

Angajatul casei de schimb valutar a identificat bancnota falsă

Angajatul casei de schimb valutar ar fi identificat bancnota falsificată şi a anunţat poliţia, stabilindu-se că bărbatul în cauză ar mai deţine la domiciliu şi alte bancnote falsificate, în cupiură de 50 şi 100 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet.

La data de 2 aprilie a.c., bărbatul a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 3 aprilie, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Adauga un comentariu