Eveniment-Social

Descoperiți „Cufărul cu Istori-e” de la Colegiul Naţional!

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperiți Cufărul cu Istori-e de la Colegiul Naţional
Colegiului Naţional din Iaşi

Pe data de 26 ianuarie 2021 elevii şi profesorii Colegiului Naţional din Iaşi s-au reunit încă odată pentru a celebra Zilele Şcolii. Colegiul Naţional a împlinit, pe 23 ianuarie, venerabila vâstă de 193 de ani de la fondare şi pasionaţii de istorie din cadrul şcolii au ţinut să marcheze această frumoasă aniversare într-un mod inedit: lansând un site de Istorie.

Cei peste 60 de elevi şi profesori prezenţi la lansarea site-ului au putut urmări materialele încărcate pe site-ul „Cufărul cu Istori-e”, prezentate de elevii ce au contribuit la realizarea lor. Întâlnirea a fost moderată de profesorii coordonatori al site-ului, Mihaela Ţurcănaşu şi Iuliana Brătescu. Site-ul găzduieşte recenzii ale unor cărţi cu tematică istorică, materiale de specialitate repartizate pe epoci (antichitatea, evul mediu, medievală, modernă şi contemporană), calendarul cu eveniemtele importante ale lunii, resurse online, galerie foto cu activităţile derulate pâmă în acest moment în cadrul proiectelor Erasmus+ cu tematică istorică de la Colegiul Național Iași (coordonator prof. Mihaela Ţurcanaşu). La secţiunea „resurse online” au fost au fost încărcate şi materiale necesare pregătirii pentru examenul de bacalaureat pentru elevii de la specializarea „filologie”, ca o resursă deschisă, atât de necesară în contextul actual.

Un punct de atracţie deosebit l-a reprezentat şi secţiunea „jocuri” unde au fost încărcate quiz-uri, rebusuri şi alte tipuiri de jocuri având tematică istorică. Activitatea a cuprins şi aplicarea unui astfel de quiz-uri care a verificat cunoştinţele celor prezenţi cu privire la trecutul Colegiului Naţional din Iaşi, în încheiere , elevii fiind invitaţi să se înscrie la un concurs de cunoştinţe generale de istorie realizat pe Kahoot. Toţi elevii prezenţi şi-au încercat „forţele” într-o competiţie antrenantă,  provocatoare, ce s-a încheiat desigur cu victoria tuturor celor prezenţi, întrucât toţi au avut oportunitatea să-şi consolideze cunoştinţele generale din domeniul istoriei universale şi naţionale. Tuturor elevilor şi profesorilor implicaţi în realizarea materialelor, în organizarea şi derularea evenimentului le transmitem mulţumiri!

Vă invităm să urmăriţi activitatea pasionaţilor de istorie de la Colegiul Naţional, descoperind Cufărul cu Istori-e pregătit de aceştia pentru toţi cei care le împărtășesc pasiunea, pe site-ul https://cufarulcuistorie.wordpress.com/.

Adauga un comentariu