Prima pagină » National » Deși este trecută cu vedere, cătina este cel mai popular aliment pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea răcelilor
Deși este trecută cu vedere, cătina este cel mai popular aliment pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea răcelilor

Deși este trecută cu vedere, cătina este cel mai popular aliment pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea răcelilor

10 sept. 2021, 15:53,
în National

Afine, lămâie, miere – toate acestea sunt unele dintre cele mai populare alimente pentru întărirea sistemului imunitar şi combaterea răcelilor.

Catina este adesea trecută cu vederea pe această listă. Proprietăţile sale medicinale erau cunoscute de locuitorii Greciei Antice, Chinei Antice şi Tibet.

Catina este considerată o multivitamină, deoarece conţine antibiotice pe bază de plante. Este bogată în vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E şi oligoelemente care acţionează ca un remediu puternic pentru răceli şi întăresc sistemul imunitar. Este bine să beţi sucul proaspăt de catină.

Catina este cel mai des folosită ca remediu natural pentru răceli şi gripă. Alte beneficii ale catinei includ, printre altele, pierderea în greutate, anti-imbatranire, sănătatea digestivă, tratamentul infecţiilor şi inflamaţiilor şi efectele antidepresive, facandu-o o plantă cu adevărat magică. Catina previne acumularea excesului de grăsime corporală, reduce riscul de diabet şi boli cardiovasculare, contribuind în acelaşi timp la menţinerea unei greutăţi sănătoase.

Datorită conţinutului său ridicat de vitamina C, catina ajuta la producerea de colagen, ajuta la menţinerea pielii sănătoase şi elastice şi îi conferă o strălucire naturală sănătoasă. Catina reduce, de asemenea, iritaţia pielii, roşeaţa şi mâncărimea şi facilitează vindecarea rănilor.

Pentru a vă pregăti bine pentru iarnă, este suficient să faceţi gem de catina. Reface şi susţine bine imunitatea. Poate fi adăugat la cereale.

Mod de preparare al catinei cu miere de albine

Într-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500g boabe de catina, peste care se adăugă 500g miere.

3 săptămâni se lasă la macerat în borcan închis şi în frigider.

Se consuma zilnic câte o linguriţă din acest preparat.

Proporţia ideală este două părţi miere şi o parte catina. Dacă se pune prea puţină miere se va subţia foarte mult, iar catina, fiind destul de zemoasa, va începe să fermenteze. Este bine ca boabele de catina să fie zdrobite şi cojile aruncate.

Excelentă în caz de arsuri, dar şi anemie sau alcoolism

Atât catina, folosită ca atare sau uscată, cât şi preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Dacă suferi de constipaţie, siropul de catina ţi-ar putea fi de leac.

Specialiştii spun ca uleiul de catina, bogat în acizi graşi esenţiali, licopen, tocoferoli şi fitosteroli, este de un real folos în tratarea arsurilor, termice şi chimice, chiar extrem de grave.

Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate şi în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, a diareei, urticariei şi stărilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei şi stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`