Actualitate

Detalii despre explozia din Madrid, de la Ambasada Ucrainei. Scrisoarea, expediată prin poșta tradițională

Publicat: 30 nov. 2022
Detalii despre explozia din Madrid de la Ambasada Ucrainei. Scrisoarea expediată prin poșta tradițională
Detalii despre explozia din Madrid, de la Ambasada Ucrainei

Scrisoarea utilizată în explozia de la ambasada ucraineană din Madrid a ajuns la destinație prin poștă obișnuită. Victima are o rană ușoară, au precizat autoritățile spaniole, anunță Mediafax.

Potrivit primelor informații, scrisoarea a sosit prin poștă obișnuită și nu a fost scanată înainte de a fi deschisă.

Mercedes Gonzalez, reprezentantul guvernului spaniol, a declarat că explozia i-a provocat victimei „o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte”.

Detectivii investighează incidentul, împreună cu criminaliștii și reprezentanții serviciilor secrete, a anunțat poliția spaniolă.

O explozie a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid

O explozie a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid, iar un angajat care se ocupa de corespondență a fost rănit, a declarat miercuri Ministerul de Interne spaniol. Explozia s-a produs când angajatul a deschis un plic capcană, care conținea un dispozitiv exploziv.

Potrivit TeleMadrid, scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a fost trecută prin scanner. Surse din poliție au declarat pentru aceeași publicație că în plicul respectiv fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal. Angajatul a fost rănit ușor și a fost tratat la un spital din apropiere, unde ar fi ajuns pe propriile picioare. Presa spune că acesta avea răni la un singur deget.

Kuleba a ordonat sporirea măsurilor de securitate la toate ambasadele ucrainene

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului. Kuleba a ordonat sporirea măsurilor de securitate la toate ambasadele ucrainene Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a declarat despre angajatul rănit: „Viața lui nu este în pericol”.

Nikolenko a descris poziția angajatului drept „comandant”, potrivit CNN. El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit și că securitatea a fost întărită la toate ambasadele ucrainene. Kuleba „a emis un ordin urgent de a spori securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a spus Nikolenko.

„Oricine se află în spatele acestei explozii, nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să-și oprească munca zilnică pentru a întări Ucraina și a contracara agresiunea rusă”, a spus Kueba citat de Nikolenko. Spania, țară NATO, a trimis echipamente militare în Ucraina pentru a-i ajuta forțele armate să lupte împotriva invaziei Rusiei. Ambasada Ucrainei este situată în Hortaleza din nord-estul Madridului.
Adauga un comentariu