Eveniment-Social

Detalii despre lucrările de reabilitare a celor mai importante instituții de cultură din Iași – FOTO

Publicat: 24 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Detalii despre lucrările de reabilitare a celor mai importante instituții de cultură din Iași - FOTO
Au început lucrările pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Filarmonica de Stat Iasi

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a transmis că instituțiile de cultură sunt cartea de vizită a acestui frumos județ și trebuie să ne îngrijim de protejarea și păstrarea lor pentru generațiile viitoare.

„Iași, capitala culturală a României! Instituțiile de cultură sunt cartea de vizită a acestui frumos județ și ne îngrijim de protejarea și păstrarea lor pentru generațiile viitoare.
Am început lucrările pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Filarmonica de Stat Iasi și vom recrea aici un spațiu artistic pe măsura performanței filarmonicii. Proiectul, în valoare de 16 milioane de euro, va fi finanțat din fonduri europene, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Tot împreună cu primăria, am reușit să avansăm cu proiectul de construire a sediului Operei Naționale Iași. Am dat în administrarea Ministerului Culturii, terenul pe care va fi amplasată clădirea Operei, o investiție de 80 de milioane de euro, cea mai mare investiție culturală din județul Iași.
În acest mandat la Consiliul Județean Iași, am reabilitat și restaurat patru obiective din rețeaua Muzeul Național al Literaturii Române Iași: muzeul „Vasile Pogor”, Casa Muzeelor, muzeul Nicolae Gane și bojdeuca lui Ion Creangă. Toate aceste proiecte însumează investiții de peste 37,1 milioane de lei din diferite surse de finanțare.
În același timp, am inițiat proiecte pentru reabilitarea muzeului „Mihail Sadoveanu” din Copou, a Palatului Sturdza de la Miroslava și a muzeului „Constantin Negruzzi” Hermeziu.
În fiecare an, susținem din bugetul Consiliului Județean organizarea FILIT Iași și Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar Iasi, dar și alte inițiative ale asociațiilor locale, pentru a dinamiza viața culturală a județului nostru.
Împreună, lucrăm pentru a face ca Iașul să strălucească și să rămână un pol cultural și spiritual în continuă evoluție!”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu