Prima pagină » Cancan ultimă oră » Detoxifiere la colon. Cum se face cu ingrediente naturale
Detoxifiere la colon. Cum se face cu ingrediente naturale

Detoxifiere la colon. Cum se face cu ingrediente naturale

01 iul. 2021, 17:16,
în Cancan ultimă oră

Hemoglobina este o proteină care se găseşte în celulele roşii şi care ajută la transportul oxigenului şi substanţelor nutritive în organe şi ţesuturi. Totodată, hemoglobină are rolul de a transporta dioxidul de carbon de la nivel celular la plămâni, unde este eliminat în aerul atmosferic.

Hemoglobina scăzută înseamnă că ai puţine globule roşii, afecţiune numită anemie. Anemia poate avea la bază deficienţe vitaminice, hemoragii şi diverse boli cronice, de aceea trebuie să faci analiza de hemoglobină dacă prezinţi următoarele simptome pe o perioadă lungă:

  • Slăbiciune
  • Oboseală
  • Ameţeală
  • Respiraţie greoaie şi scurtă
  • Dureri de oase
  • Dureri în piept

Însă analiza hemoglobinei este recomandată şi pentru a monitoriza evoluţia anumitor boli sau pentru a stabili cu certitudine diagnosticul de anemie sau policitemia vera – o boală rară a celulelor roşii din măduva osoasă.

Nivelul hemoglobinei este determinat prin testarea sângelui, care se recoltează din deget sau din venă din mâna nedominantă, fără o pregătire specială a pacientului, care poate mânca şi bea înainte. Dacă medicul solicită analize mai complexe ale sângelui, este recomandat să nu mănânci şi să nu bei nimic cu 8 ore înainte de recoltare. În cazul copiilor, mostra de sânge se recoltează capilar din deget sau călcâi.

Valorile normale ale hemoglobinei:

  • 15-20 g/dL la nou-născuţi (până la o lună)
  • 11-15 gr/dL la bebeluşii mai mari de o lună
  • 11-13 g/dL la copii
  • 14-18 gr/dL la bărbaţi până în 60 de ani şi 12.4-14.9gr/dL la cei peste 60 de ani
  • 12-16 gr/dL la femei până în 60 de ani şi 11.7-13.8 gr/dL la cele peste 60 de ani

În cazul femeilor însărcinate, este important ca hemoglobina să se menţină în limitele menţionate mai sus, deoarece există riscul de naştere prematură, avort sau greutate scăzută a bebeluşului la naştere.

Dacă analizele relevă valori mai mici decât cele normale, înseamnă că eşti anemic. Iar anemia poate fi de mai multe tipuri şi poate avea mai multe cauze, printre care:

Mod de preparare:

Într-un vas, se adaugă apă, care se încălzeşte uşor, pe foc mic, fără a fi lăsată să fiarbă. Imediat după ce s-a încălzit, apa se toarnă într-un recipient, în care se adaugă şi sărea de mare. Se amestecă foarte bine, până la dizolvarea să completă. În continuare, se adaugă sucul de mere, sucul de ghimbir şi sucul de lămâie, amestecând din nou. Sucul este gata.

Administrare: Acest suc se consumă zilnic, pe o perioadă de maximum 1 săptămână. Organismul va fi eliberat de toxine, iar digestia se va îmbunătăţi. Este indicat să se consume o doză din suc dimineaţa, înainte de micul dejun, o doză înainte de prânz, iar ultimă doză în jurul orei 19:00.

De asemenea, în timpul acestui proces de detoxifiere, este foarte important să se consume cel puţin 8 pahare de apă pe zi. Cel mai bun interval de timp pentru a o consuma este de dimineaţă până la mijlocul după-amiezii. Merele conţin fibre şi pectină, un carbohidrat compus care acţionează ca un agent de îngroşare a materiilor fecale din interiorul intestinelor.

Luată în doze terapeutice, pectina poate consolida mucoasa intestinală, reducând capacitatea toxinelor de a se acumula în colon. Sucul de lămâie conţine o cantitate mare de vitamina C, un antioxidant puternic, cu un rol extrem de important în procesul de detoxifiere. Ghimbirul previne balonarea, protejând colonul de deşeurile şi toxinele dăunătoare. Sărea de mare ajută la curăţarea întregului tract digestiv, la pierderea kilogramelor în plus şi la reglarea tranzitului intestinal.

Contraindicaţii

Sucul este contraindicat în sarcină, alăptare, persoanelor care suferă de diabet, de alergii, de boli grave sau celor care urmează un tratament cu medicamente de sinteză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024