International

Dezastru în Italia! A înregistrat peste 19.000 de cazuri COVID-19, în ultimele 24 de ore

Publicat: 23 oct. 2020
dezinfectare Italia
Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat impunerea de noi restricții în Italia

Italia a înregistrat vineri 19.143 de noi infecţii de coronavirus, un salt cu mai mult de 3.000 în ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian, anunță news.ro.

Regiunea nordică Lombardia, cea mai afectată în primul val al pandemiei, a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, în timp ce Campania, în sud, 2.280.

Terapia Intensivă, asaltată de cazuri COVID-19

Într-un mesaj video, vineri, preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a cerut o altă izolare totală în timp ce a arătat publicului radiografia a plămânilor unei persoane de 37 de ani. „Fără asistenţa medicală de la terapie intensivă, ar fi murit”, a spus el.

Internările la terapie intensivă în Italia s-au dublat în ultimele 12 zile, ajungând la 1.049.

„Suntem la un pas de tragedie”, a adăugat De Luca. „Să închidem total, avem nevoie de măsuri drastice”.

Guvernul lui Giuseppe Conte ia în considerare noi măsuri restrictive, care ar putea fi anunţate în weekend, dar vineri premierul a exclus o carantinare totală.

Mai mult de 100 de cercetători au semnat o petiţie prin care cer guvernului să acţioneze rapid. „ne exprimăm îngrijorarea profundă cu privire la situaţia actuală a răspândirii Covid-19. Luarea unor măsuri acum este necesară pentru a proteja economia şi locurile de muncă”.

Au fost 91 de morţi vineri, totalul deceselor fiind de 37.000.

Pandemia de COVID-19 lovește și Polonia

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că întreaga ţară intră în ”zona roşie” începând de sâmbătă, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

Stadionul naţional din Varşovia va deveni spital de campanie şi alte facilităţi de acest fel vor fi amenajate în ţară, scrie Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 13.632 de noi cazuri de COVID-19 în această ţară cu 38 de milioane de locuitori.

Marile orașe se aflau deja în zona roșie

Jumătate din Polonia, în special marile oraşe şi împrejurimile lor, se află deja de sâmbătă în ”zona roşie”, unde populaţia este obligată să poarte mască în spaţiile publice.

Vorbind la o conferinţă de presă online, premierul Morawiecki le-a cerut ”tuturor celor care pot lucra de la distanţă să o facă” începând de săptămâna viitoare.

El a îndemnat persoanele în vârstă de peste 70 de ani să rămână acasă şi a anunţat crearea unui ”Corp de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care vor ajuta vârstnicii cu aprovizionarea.

Şcolile primare vor fi parţial închise, cu excepţia primilor trei ani, pentru ceilalţi elevi şi pentru studenţi activitatea urmând să se desfăşoare online.

Piscinele şi cluburile sportive vor fi de asemenea închise, în timp ce restaurantele, cafenelele şi barurile vor putea vinde produse numai pentru consumaţie la domiciliu.

Orice adunare va fi limitată la maxim cinci persoane, nunţile suspendate şi a fost restrâns numărul persoanelor în magazine, în mijloacele de transport public şi biserici.

Premierul Morawiecki a asigurat că noile restricţii au fost elaborate în aşa fel încât ”economia să funcţioneze mai rapid ca în primăvară”, când a fost instituită o izolare totală.

Adauga un comentariu