Local

Dezastru în județ. Hectare întregi de vegetație au fost mistuite de flăcări

Publicat: 18 mart. 2020

Prăpăd în mai multe localități ieșene în ultimele zile. Zeci de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări din neatenția unor persoane. Pompierii ieșeni au avut și alte intervenții în toată această perioadă

În ultimele zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” (ISU) al județului Iași au fost solicitați să intervină în cadrul mai multor misiuni. O parte a intervențiilor pompierilor ieșeni au vizat stingerea unor incendii în mai multe localități din județ. În unele cazuri a fost vorba de vegetație uscată, hectare întregi fiind mistuite de flăcări.

„Detașamentul 1 de Pompieri lași a intervenit în comuna Popricani, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 100 kilograme de deșeuri și 200 metri pătrați de vegetație uscată. Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Cucuteni, localitatea Băiceni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2,5 hectare.

Și Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Cucuteni, localitatea Băiceni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Incendii de vegetație uscată au mai avut loc și în municipiul Pașcani, zona Blăgești, dar și în comuna Deleni, localitatea Feredeni. Pompierii au mai intervenit și în comuna Lețcani, localitatea Bogonos, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Și de această dată cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Persoană găsită decedată în casă

Pompierii au intervenut și în alte situații în localitățile din județ.

„Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiu, pe strada Libertății, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliul acesteia la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean lași. Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiu, pe strada Lacului, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în locuință, proprietara, în vârstă de 69 de ani, a fost găsită decedată”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

De asemenea, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri lași a intervenit în comuna Comarna, pentru asanarea unei bombe de aruncător calibrul 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de 40 de metri pătrați. În toată această perioadă au fost și o serie de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim-ajutor calificat. Echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale în unele localități din județ.

Adauga un comentariu