Titlurile zilei

Dezastru la blocul dezvoltatorului Dragoș Pleșca! Ca la nebuni, a spart structura de rezistență ca să monteze ușile. Vecinii se așteaptă să le cadă blocul în cap – FOTO

Publicat: 08 oct. 2020
Afaceristul Dragoș Pleșca a făcut o intervenție de zile mari la blocul din satul Vișani. A modificat proiectul fără să aibă o autorizație. Mai grav, a spart structura de rezistență ca să monteze ușile
Dezvoltatorul Dragoș Pleșca a afectat rezistența blocului de pe strada Sf. Ilie, sat Vișani. În imagini se pot observa capetele de fier beton cum ies din structură. Vecina Petronela Ungureanu este direct afectată de investiția afaceristului. Un apartament în blocul afaceristului se vinde și cu 900 euro/mp

Afaceristul Dragoș Pleșca a distrus structura de rezistență a blocului cu patru niveluri pentru a face loc ușilor. Întrebat de reporterii BZI, dezvoltatorul a recunoscut senin că nu are autorizație pentru modificarea proiectului. Blocul din satul Vișani a fost construit într-o zonă de case

Un așa-zis dezvoltator din comuna Bârnova construiește blocuri la întâmplare. Dragoș Pleșca a obținut autorizație de construire pentru imobil de locuințe colective pe strada Sf. Ilie, sat Vișani, cu regimul de înălțime D+P+2E, cu 16 apartamente și 16 locuri de parcare. Clădirea, aproape finalizată, a trezit nemulțumirea vecinilor, care sunt proprietari de case. Petronela Ungureanu, proprietara unei vile de pe aceeași stradă, s-a trezit cu blocul la câțiva metri de proprietate, construcția fiind edificată în perioada cât se afla la muncă în străinătate.

Acum, investiția de 160.000 euro în vilă pare o afacere proastă. Intimitatea familiei este afectată, dar și traficul din zonă, care va suporta un număr suplimentar de mașini. Un alt element deranjant a fost dat și de balcoanele blocului care au fost îndreptate spre proprietatea Petronelei Ungureanu. Acum, Dragoș Pleșca a întins coarda și a modificat proiectul. Mai precis, în cursul acestei săptămâni, a spart elementele de structură de rezistență de la demisolul clădirii pentru a monta ușile. Astfel de intervenții se fac doar în baza unei autorizații de modificare a proiectului emisă de Primăria Bârnova. Însă, acest document lipsește. Investitorul riscă amenzi usturătoare din cauza intervențiilor care pot afecta serios structura de rezistență a imobilului.

Petronela Ungureanu a făcut plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții

Recent, a fost depusă și o reclamație la sediul Inspectoratului Județean de Stat în Construcții (IJSC) Iași.

„Precizăm că ne-am adresat instituției dvs. și în luna februarie 2019, iar în urma controlului efectuat de către reprezentanții Primăriei Com. Bârnova, numitul Pleșca a fost amendat și s-a dispus sistarea lucrărilor pe care le efectua fără autorizație de construire. Ulterior, a continuat edificarea unui bloc de locuințe, dar din ce am putut observa, lucrările de construire sunt efectuate cu personal necalificat, posibil fără contract individual de muncă, care nu respectă cerințele minime de siguranță la locul de muncă, existând riscul de a se produce accidente de muncă sau chiar surpări necontrolate ale malurilor de teren săpate. După ridicarea construcției, a procedat la demolarea parțială a unui perete exterior, parte din structura de rezistență a blocului, pentru a realiza o ușă de acces”, se arată în adresa trimisă de Petronela Ungureanu.

De precizat că proiectul este înregistrat pe numele lui Marian Dinu Pleșca, fratele dezvoltatorului.

Dragoș Pleșca ripostează cu aluzia că ar putea să-i facă vecinei o plângere penală

Contactat telefonic de reporterii BZI, Dragoș Pleșca a dat o serie de lămuriri destul de confuze. La un moment dat a și recunoscut că nu are autorizație pentru modificarea proiectului.

„Am depus actele. Nu am (despre reautorizare). Vă trimit toate actele. Probabil ne vor da amendă. Vecina asta nu știu ce vrea. I-am făcut gard pe care am dat 10.000 de euro. I-am betonat și în fața casei, am băgat 10 metri cubi cu soțul ei, din banii mei. Am redus balcoanele. Sunt doar două balcoane spre proprietatea ei. Dacă nu era bloc, tot două balcoane ar fi fost. Dacă își făcea cineva o casă cu mansardă, tot ar fi dat spre ea. Eu nu înțeleg. Am să-mi iau și eu un avocat. Pot să-i fac plângere penală pentru că nu a respectat distanța față de drumul meu când a construit casa. Dar nu fac asta, nu stau să umblu. Are copii mici, și eu am copii mici. Balcoanele nu le-am putut da jos pentru că așa este proiectul. Cred că vrea bani de la mine”, a precizat Dragoș Pleșca.

Conform prețurilor de pe piața imobiliară din comuna Bârnova, un metru pătrat construit se vinde cu prețuri cuprinse între 700 și 900 euro, în timp ce terenurile sunt tranzacționate și cu 50 euro pe metru pătrat.

Blocurile dezvoltatorilor imobiliari au o calitate din ce în ce mai îndoielnică

Clienții dezvoltatorilor imobiliari trebuie să fie foarte atenți când achiziționează o locuință. Spre exemplu, anul trecut, afaceristul Ștefan Popescu a finalizat un bloc de locuințe pe Aleea Strugurilor, nr. 76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. În urmă a rămas dezastru. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta, până recent, când au intervenit inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Constructorul s-a conformat doar prin promisiuni. Au făcut câteva lucrări, dar neconcludente. Proprietarii sunt nemulțumiți pentru că s-au lovit de refuzul de a reface și interioarele afectate de infiltrații. În acest context, au fost înregistrate noi reclamații la sediul IJC Iași. Constructorul are obligația să remedieze deficiențele până la finalul acestei luni.

Comentarii
 • Cine cumpara vreun apartament in astfel de ,,imobil” ,face o mare greseala.
  De fapt ,pierde banii.
  ,,Dezvoltatorul” nu este decat un escroc mizerabil.

 • mai cumparati apartamente de la tantea asta…de la Stefan Popescu, de la Giani Amariei, Borys, Dura si multi altii..toate ciorile si toti analfabetii au ajuns dezoltatori imobiliari. de asta cad tavanele, sparg structura de rezistenta, apa infiltrata si multe altele. alooo DNA unde esti ?

 • Prostii cumpara cotetze la tzara,cotetze sub forma de bloc apoi au pretenții , vor și canalizare,vor asfalt , vor sa ajungă repede la iasi…

 • Hola. ¡eu nu sunt desvoltatoare!
  ¡eu venita din España pentru investit acasa facut vila somptos, mare parcare si vecin luat soare de la curtea mea!
  Platit 166 mii euros dar nu terminat lucrarea lux.
  De-ci nu desvolt eu si nu dau eu gaura ca la mine am deja.

 • E o furtuna intr-un pahar de apa.
  Blocul e frumos.
  Blocul e bun.
  Blocul e solid, ia uite ce armatura omogena are si ce beton gros,supradimensionat are.
  Ca s-a decupat un straif de 50cm, pentru asta e tot scandalul ?
  Blocul va fi receptionat si autorizat fara probleme de ISC. Fara probleme.
  Nu stiu si nu ma intereseaza pretul, dar sunt banci care dau credit ipotecar pana la 30 de ani.
  Deci, vasluieni, bostonieni,veniti tata si va faceti ieseni.
  Imprumutati si cumparati apartamente la bloc in sat, nu va sfiiti !
  Lasati grija armaturilor si a betoanelor in seama vecinei, ea e priceputa, are facultate de constructii in Spania.
  Mutati-va fara grija, vorbiti fara rusine in dialectul vostru si ascultati-va muzica.
  Doar sa fiti atenti la intimitatea vecinei.

 • NICULITA COTET

  CEI MAI PROSTI DINTRE PROSTII din Iasi si imprejurimi sunt asteptati in Copou pe Aleea Sadoveanu sa cumpere COTETE in GHETOUL LUI NICULITA

 • La fel se intampla si la valea lupului in cartierul vis a vis de antibiotice am umblat 2 ani pe drumuri ca se apropia iesirea din garantie si trebuia reparat in casa pentru ca ploua in casa trebuia sa merg de la Iasi sa arunc apa din galeti.

 • Săraca doamna Petronela, ma gândesc ca dumneaei chiar are timp și bani de pierdut , deoarece in primul rând nu as plăti niciodată către BZI pentru a publica o astfel de știre , in al doilea rând , dacă doamna a depus deja o cerere in instanța , la ce mai dorești sa faci și reclama ? Cu ce va ajutam noi cetățenii ?
  Nu văd nici un comentariu de la nici un proprietar care a cumpărat apartament in acel bloc , sau in cel construit deja sa se plângă la cum va plângeți dumneavoastră .
  Știri de cacat !

 • Îl rog pe domnul Plesca sa meargă la doamna Ungureanu pentru a ii oferi o suma de bani , de care sunt convinsă ca are mare nevoie pentru a își termina casa, pentru ca altfel nu văd de ce ar face așa circ .
  Nu cred ca este un așa bun cetățean încât scopul ei principal ar fi acela de a avertiza potențialii cumpărători de modul “jalnic și dezastruos “ in care s-a construit imobilul .
  Scopul acestei “intimidări “este altul ! Ori lipsa banilor ori multe frustrări adunate .

 • sincer, aceasta femeie pare ca isi face reclama la vila ei fastuasa de 166 k . apai doamna vrea sa vinda si nu stie cum sa isi puna vila la vanzare si a gasit locul perfect , reclama moka la BZI

 • acum citesc toate comentariile , am cumparat un apartament in blocul domnului Plesca , in blocul fratelui sau .locuiesc de ceva timp , nu am avut nicio problema, sper sa nu fie nici de acum inainte. prin acest articol cred ca e problema vecinilor mai veche ,cu faptul ca dumnealui a facut bloc in cartier de vile si de aceasta se incearca aceste stiri de tot rahatul aparute in „ZIARUL” BZI .

Adauga un comentariu