Actualitate

Dezbatere privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, în plenul de la Strasbourg

Publicat: 29 sept. 2022
Dezbatere privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen în plenul de la Strasbourg
Dezbatere privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, în plenul de la Strasbourg a Parlamentului European

Rareș Bogdan anunță că pe 5 octombrie,  14 eurodeputati PNL /PMP/ UDMR și 9 eurodeputati PSD, vor dezbate în plenul de la Strasbourg a Parlamentului European o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

„Datorită Grupurilor EPP și S&D, respectiv a Delegațiilor EPP (PNL /PMP/ UDMR, adică 14 eurodeputati), și S&D (PSD, 9 eurodeputati), pe 5 octombrie vom dezbate în plenul de la Strasbourg a Parlamentului European o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Urgentarea procedurilor privind aderarea la Schengen a fost pusă pe ordinea de zi a plenului de președinta P.E., Roberta Metsola, în urma deciziei Conferinței Președinților.

Dezbaterea va avea loc miercuri la prânz, iar votul va avea loc în al doilea plen din octombrie

De asemenea, Rareș Bogdan a mai transmis că la baza acestei decizii stă cel mai mare grup politic și anume EPP (181 de deputați) și S&D (145 de deputați).

Motorul acestei decizii sunt EPP, cel mai mare grup politic (181 de deputați) și S&D (145 de deputați), dar avem și susținerea celorlalte două grupuri politice pro-europene. A existat o tentativă ca dezbaterea și rezoluția să se refere doar la Croația, având în vedere că România și Bulgaria au obținut deja în plen Rezoluții de susținere. EPP și S&D au reușit, însă, să-și impună punctul de vedere, împotriva opoziției grupurilor suveraniste, așadar dezbaterea va avea loc miercuri la prânz, iar votul va avea loc în al doilea plen din octombrie, programat intre 17 și 20″, a transmis Rareș Bogdan.

Manfred Weber a participat la Conferința Președinților cu o strategie discutată într-o întâlnire la care a participat și Rareș Bogdan

Manfred Weber a participat la Conferința Președinților cu o strategie discutată anterior într-o întâlnire inițiată de el, la care au luat parte Rareș Bogdan, Paolo Rangel, Andrey Kovatchev, Karlo Ressler Simon Busuttil și Siegfrid Mureșan.

„Manfred Weber, șef al EPP și al EPP Group, a participat azi la Conferința Președinților cu o strategie discutată ieri dimineață la ora 8 într-o întâlnire inițiată de el, la care am luat parte alături de Paolo Rangel, președintele Delegației EPP Portugalia și șef al Schengen Scrutiny Group, Andrey Kovatchev, președinte al Delegației EPP Bulgaria, Karlo Ressler, președinte al Delegației EPP Croația, secretarul general al EPP Simon Busuttil și Siegfrid Mureșan, vicepreședinte al EPP Group”, a mai transmis Rareș Bogdan.
Adauga un comentariu