Magazin

Dezinfectare sigură și eficientă în mediul industrial cu sisteme de dezinfectare cu UV

Publicat: 23 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezinfectare sigură și eficientă în mediul industrial cu sisteme de dezinfectare cu UV

Un mediu de lucru sigur este eficient și tocmai din acest motiv angajatorii trebuie să facă eforturi constante pentru a atinge standarde de igienă înalte pentru angajații și clienții săi. Metodele convenționale de dezinfecție sunt o soluție nu tocmai potrivită pentru spațiile industriale, dată fiind rata redusă de reușită, timpul lung de acționare și pericolul pe care îl poate genera anumite substanțe chimice. De aceea, implementarea unor sisteme UV SPECTRA – Professional UV Solutions se dovedește a fi o alternativă mult mai benefică, garantând eliminarea în doar câteva minute a tuturor factorilor de contaminare de pe suprafețe, din apă sau din aer.

Cum funcționează sistemele de dezinfectare cu UV?

Radiația UV este a doua ca intensitate după razele X, o singură undă emisă fiind letală pentru toți virușii, bacteriile, mucegaiul sau alte microorganisme care sunt factori de risc. Majoritatea sistemelor de dezinfecție sunt sub forma unor lămpi care emit energie din spectrul UV, invizibile și non-dăunătoare pentru om. Aceste raze sunt cunoscute drept cel mai puternic și eficient bactericid existent la ora actuală, care iradiază atât suprafețe solide, cât și apa și aerul, generând un mediu perfect steril.

Tipuri de sisteme de dezinfecție cu UV-C

Firmele specializate în oferirea unor soluții performante de dezinfecție UV precum SPECTRA – Professional UV Solutions propun multiple variante dintre care să poți alege în funcție de propriile nevoi. Principala caracteristică prin care acestea se diferențiază este scopul în care sunt utilizate și putem vorbi așadar despre sisteme pentru dezinfecția suprafețelor, a aerului sau a apei, fiecare având propriile caracteristici. Ulterior, în funcție de amploarea spațiului în care acestea urmează a fi utilizate, există sisteme de intensitate mică, medie și mare, la fel cum se face distincția și între sisteme profesionale și unele potrivite pentru uz casnic. Proprietățile sunt specifice pentru fiecare produs în parte și tocmai de aceea, pentru a avea garanția unei alegeri optime, SPECTRA – Professional UV Solutions a dezvoltat și un serviciu gratuit de consultanță care să te ghideze în procesul de achiziție.

De ce e important să utilizam dezinfectarea cu sisteme UV în mediul industrial?

Mediul industrial este supus, de asemenea, unor reguli de igienă foarte stricte care, adesea, nu pot fi respectate doar prin utilizarea unor dezinfectanți chimici. SPECTRA – Professional UV Solutions este partenerul ideal la care poți apela pentru a te asigura că previi contaminarea și aduci siguranță în toate punctele, oricât de greu ar părea la prima vedere. Prin implementarea unor sisteme UV, beneficiezi de avantaje semnificative precum:

  • Îmbunătățește calitatea aerului și a ambianței de interior.

Eliminarea unor radiații UV-C în aer care inactivează toate microorganismele dăunătoare funcționează ca un filtru pentru fiecare încăpere. Stratul superior de aer este purificat, acești agenți patogeni devenind neinfecțioși odată ce au fost atinși de lumina UV-C.

  • Beneficiezi de eficiență energetică și economisirea costurilor prin utilizarea lor

Sistemele UV se dovedesc a fi o soluție foarte rentabilă și din punct de vedere financiar. Pe lângă faptul că reprezintă o achiziție foarte accesibilă, adaptată la nevoile clientului, consumul de energie necesar este unul foarte mic, lucru care ajută la efectuarea unor economii semnificative pe termen lung.

  • Sistemele UV nu produc deșeuri periculoase sau substanțe chimice care să ajungă în mediul înconjurător

Spre deosebire de dezinfectanții clasici, razele UV nu sunt dăunătoare pentru oameni, garantând o utilizare eficientă și sigură.

Bucură-te de o dezinfecție rapidă și sigură cu ajutorul sistemelor UV SPECTRA – Professional UV Solutions!

Adauga un comentariu