Culinar

Dezlegare la peşte – Macrou la cuptor, cu usturoi şi ierburi

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezlegare la peşte - Macrou la cuptor cu usturoi şi ierburi
macrou la cuptor

Postul Crăciunului aduce numeroase zile de dezlegare la peşte, motiv pentru care în acele zile îţi propunem să te răsfeţi cu o reţetă uşor de gătit, şi anume – macrou cu roşii, usturoi şi ierburi.

Ingrediente necesare:

  • 600 de grame de file de macrou
    o linguriţă de sare
    trei roşii bine copate
    două linguriţe de usturoi mărunţit
    o lingură de zeamă de lămâie
    o lingură de rozmarin uscat
    o ligură de cimbru uscat

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, iar apoi curăţă peştele şi spală-l bine. Aşează-l într-o tavă de cuptor din sticlă ori de ceramică şi condimentează cu sare. Adaugă apoi roşiile curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mari, dar şi usturoiul. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se presară rozmarin şi cimbru.

Ţine în cuptor 8-12 minute, în funcţie de grosimea fileului sau până când peştele este opac în mijloc şi se desface uşor. Îl poţi servi cu orez simplu ori cu murături

Adauga un comentariu