National

Dezvăluiri incredibile făcute de o femeie după ce mama sa a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2: „Este o bătaie de joc! Eu personal am cărat crucea mamei mele până la cimitir”

Publicat: 07 apr. 2021
Cimitir
Cimitir

În ediţia de miercuri a emisiunii „Sinteza Zilei” realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, s-a prezentat un caz tulburător în care soţul şi fiicele unei femei decedate de COVID-19 au fost obligate de autorităţi să ducă la groapă sicriul singuri: „Eu personal am cărat crucea mamei mele până la cimitir, iar tata a dus-o cu tractorașul cu remorca”

Femeia în vârstă de 66 de ani, din localitatea Teliţa, judeţui Tulcea, a fost testată vineri de echipajul unei ambulanțe și a murit, sâmbătă, acasă, înainte ca familia să primească rezultatul. Vestea că avea COVID-19 a venit când se pregăteau de înmormântare.

Familia femeii a fost oprită în momentul în care transporta sicriul spre groapă. În acel moment cei de la DSP i-au somat să se oprească, să anuleze tot şi să trimită pe toată lumea acasă. Mai mult, le-au făcut celor prezenți şi dosar penal pentru zădărnicirea bolilor.

Familia a primit permisiunea de a îngropa femeia cu o condiție

Familia a primit permisiunea de a îngropa pe femeia cu o condiție să nu apeleze la alte persoane. Singurii care au dat o mână de ajutor a fost şase pompieri.

„Ajunsesem cu coșciugul la capela bisericii. Sora mea a fost sunată de la DSP. I-a spus că să dispară toată lumea de acolo. Este o bătaie de joc, am ajuns să ne înmormântăm mama singuri. Eu personal am cărat crucea mamei mele până la cimitir, iar tata a dus-o cu tractorașul cu remorca”, a mărturisit îndurerata fiica femeii.

Reacția DSP nu a întârziat să apară.

„S-a încercat luarea legăturii cu persoana în cauză. Nu s-a reușit din cauză că era în afara ariei de acoperire. Într-un final, cam peste trei ore am reușit să luăm legătura cu aparținătorii și în acel moment am aflat că persoana care ieșise pozitivă deja era decedată și era de depusă la biserică”, au transmis reprezentanții DSP Iaşi.

Adauga un comentariu