Magazin

Dezvoltarea pariurilor sportive și viitorul lor

Publicat: 22 oct. 2019

Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat treptat și are toate șansele de a deveni una dintre cele mai respectate din lume.

Unele țări consideră în continuare pariurile ilegale, iar altele le-au reglementat impunând reguli  stricte. Cu toate acestea, pariorii privesc cu speranță dezvoltarea pariurilor sportive plasate la diverse case de pariuri. Viitorul lor nu arată rău deloc.

Pariurile sportive au apărut odată cu sporturile. Nu mai sunt o practică în spatele ușilor închise și nu sunt văzute ca un lucru destinat indivizilor care vor să câștige bani ușor.

Plasarea pariurilor pe un anumit rezultat este acum considerată o investiție și nu doar un noroc. Practica a devenit mai mult decât o simplă petrecere a timpului liber.

Parcursul industriei de pariuri nu a fost unul ușor. Dar a depășit orice obstacole, devenind una dintre cele mai respectate și recunoscute industrii. A reușit asta prin multă muncă.

În ciuda lucrurilor negative spuse despre aceasta, industria pariurilor s-a dezvoltat treptat. În prezent, multe țări o văd  ca o sursă profitabilă de venit din taxe și impozite.

Case de pariuri timpurii

Nu este ușor de urmărit primul pariu, dar debutul industriei de pariuri este asociat cu pasiunea grecilor pentru sport. Pariurile au început odată cu competițiile olimpice de atletism de acum 2000 de ani.

Au trecut din Grecia în Roma antică, unde au fost recunoscute ca parte a sportului și chiar legalizate. Ulterior, industria a primit o lovitură din partea liderilor religioși care au băgat-o într-un con de umbră, considerând-o imorală.

Totuși, acest lucru nu i-a oprit dezvoltarea, deoarece alte evenimente sportive au continuat să înflorească în subteran și au fost introduse oficial în restul lumii.

Pariurile sportive s-au răspândit ulterior în Anglia, apoi au fost recunoscute în SUA ca fiind modul preferat al oamenilor de a-și petrece timpul liber.

Pariurile s-au dezvoltat, fiind plasate când aveau loc curse de cai. Pariurile pe curse de cai au fost organizate de casele de pariuri, dar erau rezervate aristocrației.

Casele de pariuri organizau curse private, dar numai proprietarii de cai aveau voie să participe. Popularitatea acestor curse a continuat să crească, atrăgând tot mai multe persoane dispuse să mizeze sume mai mari pe aceste meciuri.

 

Proprietarii de pub-uri au început să promoveze cursele și au încurajat proprietarii de cai să organizeze meciurile.

În această perioadă, industria jocurilor de noroc nu a fost reglementată. Deoarece proprietarii de pub-uri organizau cele mai multe pariuri, alcoolul era disponibil în cantități mari acolo unde aveau loc pariurile, ceea ce înseamnă că jocurile de noroc implicau o mulțime de drame.

Acest lucru a făcut ca guvernul britanic să interzică pariurile în pub-uri, de aici înmulțirea sălilor de pariuri administrate de casele de pariuri. Guvernul a adoptat apoi Gambling Act 1845, introducând unele reguli pentru jocurilor de noroc.

Pariuri și alte sporturi

Pariul pe cursele de cai a devenit foarte popular în Anglia și în restul lumii. Europa a devenit cea mai mare piață de pariuri sportive. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a trecut, alte evenimente sportive au intrat în lumea jocurilor de noroc.

Pariurile pe fotbal și fotbal american au intrat în industria sportivă și au devenit mai populare decât cursele de cai în sine. Datorită acestor schimbări, pariurile sportive au devenit acum mai mult decât o perioadă trecută, au devenit o industrie de miliarde de dolari.

Există diferite case de pariuri și cazinouri în întreaga lume, care generează venituri nu numai pentru industrie, ci și pentru pariori și diverse țări, așa cum am menționat anterior.

În Las Vegas s-au legalizat pentru prima dată pariurile în SUA. Singurul dezavantaj era că pariorii trebuiau să meargă la cazinourile terestre pentru a plasa pariurile.

Pariurile sportive se mută în mediul online

Internetul este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat industriei pariurilor sportive. Internetul a contribuit la creșterea uriașă a industriei pariurilor, iar acum o singură casă de pariuri poate avea o abordare globală.

În prezent, oamenii pot să plaseze pariuri oricând, indiferent de locația în care se află, pe orice dispozitiv. De asemenea, pariorii pot urmări meciurile preferate din confortul propriilor case.

Pariurile online au deschis calea pentru diverse evenimente de pariuri, inclusiv politică, divertisment și spectacole live, printre altele. Numărul piețelor de pariuri a crescut și el. Iată doar câteva dintre numeroasele piețe pe care pariorii pot paria:

-Win / Draw

-Scorul corect

-Totalul de goluri

-Prima echipă care marchează etc. 

Viitorul pariurilor sportive

Industria pariurilor sportive continuă să crească și foarte curând va fi acceptată în mai multe țări. Tehnologia și internetul continuă să contribuie la dezvoltarea sa, iar pariorii se pot aștepta la și mai multe tendințe în ceea ce privește pariurile.

Nu va trece mult până când  tot mai multe țări vor înțelege ce venituri generează pariurile sportive și vor decide să le legalizeze.

Din fericire, în România pariurile sunt legale. În plus, au un impact important asupra economiei României, ceea ce este un lucru extraordinar în aceste vremuri grele. Așadar, pariați pentru a avea parte de succes!loading...

Adauga un comentariu