National

Diana Şoşoacă este hotărâtă să conteste în instanţă sancțiunea primită de Senat

Publicat: 28 apr. 2021
Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Şoşoacă a precizat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al forului legislativ de a o sancţiona cu avertisment scris şi a adăugat că acesta este „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă miercuri la Parlament.

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost sancţionată cu avertisment public-scris, a anunţat luni vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai spus că „astăzi, în plenul Senatului, avem o situaţie fără precedent”. această sancţiune înseammnă că vreme de trei luni de zile, senatorul sancţionat nu poate să reprezinte intern şi internaţional interesele alegătorilor, inclusiv prin luări de cuvânt.

Comentarii
  • Balena ucigasa votata de pomulimea proasta din aceasta tara,numai scandal face,ceva pentru prostii care au votat o nema,doar urla pe unde apuca

Adauga un comentariu