Local

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, despre descinderile delegației medicale a armatei SUA la spitale din Iași și Botoșani: „Controale fără nicio explicație, pare că nu ne așteaptă deloc vremuri bune”

Publicat: 25 mai 2023
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Diana Șoșoacă președintele S.O.S. România despre descinderile delegației medicale a armatei SUA la spitale din Iași și Botoșani Controale fără nicio explicație pare că nu ne așteaptă deloc vremuri bune
Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a transmis o interpelare adresată Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății. Senatorul de Iași cere explicații pentru descinderile reprezentanților armatei americane la Spitalul Județean Botoșani, Spitalul Sf. Spiridon și Spitalul Militar din Iași.

”O delegaţie medicală a armatei SUA a fost într-o inspecţie fulger în cel mai mare spital al judeţului. Deşi s-au deplasat cu două maşini ale Ambasadei SUA, cei din delegaţie nu au specificat un scop clar al vizitei. Aceștia au fost extrem de discreţi legat de sosirea lor în spital. Cea mai mare parte a personalului medical a aflat cu zece minute înainte ca aceştia să ajungă în curtea unităţii (…)Ulterior, medicii americani au vizitat o serie de secţii care ar putea trata o serie de traumatisme”, scrie Monitorul de Botoșani.

Ce spune Diana Șoșoacă de descinderile de la spitalele din Iași și Botoșani

Diana Șoșoacă, senator de Iași, afirmă că aceste vizite care nu sunt detaliate și explicate populației au un scop ascuns. De asemenea, parlamentarul afirmă că în regiunea Moldovei sunt văzute tot mai des convoaie militare care tranzitează zona.

„Este clar că astfel de inspecții fulger au loc cu un scop, iar dacă luăm în calcul și miile de militari NATO mobilizați în România, în special în regiunea Moldovei (sunt văzute tot mai des coloane militare tranzitând inclusiv județul Neamț), cu tot cu tehnică de război, pare că nu ne așteaptă deloc vremuri bune. Controalele inopinate efectuate de către reprezentanți ai NATO prin spitalele din Iași, în special, fără să existe nicio explicație, sunt o practică încă de anul trecut”, a menționat Diana Șoșoacă.

“SJU a fost vizitat de un grup de medici de la Ambasada SUA în România. Vizită a fost organizată prin DSP Botoşani. Grupul de medici a vizitat UPU, laboratorul de analize medicale din sediul central, laboratorul de radiologie şi imagistica medicală, secţia de Ortopedie şi traumatologie şi secţia de AŢI. La final au declarat că au fost încântaţi de modul de organizare, funcţionare şi dotare a secţiilor”, a precizat economista Doina Cabă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Diana Șoșoacă: „Am stat în spatele unui convoi kilometric”

Senatorul Diana Șoșoacă a menționat faptul că recent a fost nevoită să aștepte în trafic după un convoi militar kilometric. Transportul militar cuprindea armament și blindate. Președintele S.O.S. România afirma cu vehemență că accesul acestor convoaie este interzis prin municipiu. În acest context, parlamentarul român cere explicații oficialilor responsabili.

„Săptămâna trecută, pe data de 18 mai 2023, în timp ce mă deplasam în circumscripție, personal am fost nevoită să stau în spatele unui convoi kilometric pentru a ajunge în Iași. Inimaginabil a fost faptul că acel convoi cu armament și blindate care se întindea pe km întregi, a intrat în municipiul Iași, pe străzile principale, printre blocuri, înspăimântând populația și mai ales copiii. În condițiile în care legea interzice clar tranzitarea cu armament a orașelor, cine a permis accesul și tranzitarea municipiului Iași a acestui convoi? De la nenumărate persoane am aflat că aceste convoaie sunt săptămânale și, de asemenea, au apărut filmări cu astfel de convoaie în centrul Timișoarei. Care este motivul inspectării de către americani, a Ambasadei USA, a spitalelor din Moldova, și în special Iași și Botoșani?

De când Ambasada USA își permite să efectueze astfel de descinderi și controale în spitalele din România?
Nu cred să fi existat vreodată un moment când Ambasada României să facă așa ceva în USA. Vă solicit să îmi comunicați cine a permis controlul și inspectarea spitalelor de către reprezentanți ai Ambasadei USA și ai NATO și care este motivul. Nu cumva aveți de gând să ne băgați în război? Doar pentru mofturile USA? Vă solicit să îmi comunicați care este cadrul legal care permite unei ambasade și NATO să efectueze controale, descinderi, vizite în spitalele din România?

De ce aceste spitale menționate? Cine a autorizat astfel de vizite? Vă solicit să îmi comunicați care este cadrul legal care permite convoaielor militare, cu armament care pune în pericol viața oamenilor, cu mașini de luptă, să treacă prin orașe și cine a autorizat un astfel de convoi? Vă solicit să îmi comunicați dacă vi s-a solicitat de către NATO sau USA să vă pregătiți de război și dacă vă asumați această decizie. Unde sunt duse aceste transporturi de blindate, armament militar etc? În ce zonă a României sau trec granița în Moldova? Care este destinația finală? Vă solicit să interziceți trecerea convoaielor militare, inclusiv și, mai ales, cele cu armament, prin România și, mai ales, prin localități. Nu am fost atacați de nimeni și nici nu dorim să fim parte a unui război ce nu ne aparține. Este destul!”, a transmis senatorul de Iași, Diana Șoșoacă.

Comentarii
  • Ai spuns Soșoaca ai spus ordinea de zi a Moscovei, nu înțeleg cum tanti asta nu este data afara din guvern e numai propaganda rusofila tot cea ce face

  • Nu sunt fan al d-nei Șoșoacă, totuși putem afla și noi ce vor americanii de la spitalele din România?

  • Domnul. George ăsta să o pupe undeva pe doamna Sosoacă. Du-te dumneata și întreabă de ce își fac de cap Americanii la noi cum vor ei . Ce vorbești prostii cu Rusii numai știți ce să nascociti. Pup-o pe Doamna undeva și îți trece de Rusia. Doamnă Șoșoacă fiți puternică nu vă lăsați.

  • Plin de dobitoci lingăi de cur american comentează intenționat denigrator, ca sa minimizeze gravitatea celor relatate. Ce are a face cu o presupusa poziție pro rusa cu faptul ca americanii fac inspecții de parca le aparține tarlaua. Suntem sub ocupație si nu s a comunicat oficial? Daca e sa ne luam după cum acele coloane tranzitează pe unde vor, fara sa respecte legi României, daca e sa număram bazele americane care au ajuns sa fie 6 in puncte strategice ale tarii, sau cum apare ambasadorul fătărău din tara de bulangii SUA si ne dojenește ghidându-ne intru proslăvirea curului după cum are grețoșața sa chef, suntem chiar sub ocupație. E fain neam de sclavi?

  • Cum ce cautau americanii in inspectie la spitalele din nord-estul Romaniei ? am spus mai demult cind a aparut stirea asta , razboiul mondial a inceput demult dar este inca in faza locala !, se va extinde si atunci o sa vedeti de ce !, nu intru in amanunte sa nu stearga slugile comentariul

  • Felicitări doamna, sunteți un lider rarisim. Lătrători sunt multi, dar incapabili, n-au fost în stare nici măcar să-și apere condiția de BARBAT, și au fost trecuți la FATALAI legal, nici unul nu s-a opus legii care , chipurile le permite să nască. Am ajuns o țară fara bărbați, de aceea femeile trebuie sa devină Amazoane, și să-i salveze pe copii, bătrâni și FATALAI….

  • din commentul tau se intelegeca esti prea hada se fwta cineva,ia o mwie de la mine,azi se da de pomana Muhe haur si sustinatorilor ei

  • neam de prosti.Debili si cretini.Si mai vreti in Europa scursurilor.Vai de capul vostru.Habar nu aveti ce se intampla in jurul vostru da va bagati in seama analfabetilor.

Adauga un comentariu