Una dintre cele mai sanatoase legume, prietena cea mai buna a siluetei perfecte si dusmanul de temut al kilogramelor in plus, este ceapa rosie. Nutritionistii o recomanda in diete, in special celor ce isi doresc sa slabeasca in zona abdomenului, insa aceasta poate avea numeroase beneficii pentru corpul tau.
Mancati zilnic 70-100 g ceapa rosie
Potrivit secretele.com, nutritionistii afirma ca dupa doar o luna, timp in care ati consumat in fiecare zi intre 70-100 g ceapa rosie cruda, veti fi placut surpinsi sa vedeti ca ati dat jos minim cateva kilograme fara sa faceti nici cel mai mic efort.
Vezi si: Cea mai buna dieta pentru curatarea ficatului
Motivul? Ceapa contine compusi activi care eficientizeaza digestia. Mai mult, compusii continuti de ceapa rosie (care contine de doua ori mai multi antioxidanti decat cea alba) fluidifica sangele, previne formarea trombilor si reduc nivelul colesterolului rau.
Si asta nu e tot. Ceapa rosie consumata zilnic intareste celulele, reduce procesele inflamatorii si tine bolile cardiovasculare dar si diabetul departe.
Folositi si cojile
Este foarte important sa valorificati ceapa rosie asa cum trebuie, asa ca nu aruncati nici cojile, pe care le puteti folosi la obtinerea ceaiului. Pentru ca ceapa rosie sa nu se strice, trebuie tinuta in locuri racoroase, uscate si foarte bine aerisite. Ceapa rosie nu se pastreaza in frigider sau in pungi de plastic! Odata curatata, aceasta trebuie consumata pe loc, altfel devine toxica.