Actualitate

DIICOT îi anchetează pe consilierii lui Vlad Voiculescu

Publicat: 18 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DIICOT îi anchetează pe consilierii lui Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început cercetările în cazul accesării datelor privind vaccinarea de către Ștefan Voinea, consilierul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a declarat, duminică, 18 aprilie, că cercetările privind accesarea datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), au început și se fac in rem, pentru fapte.

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a spus procurorul șef Mihaela Porime.

Verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19

Corpul de control al Prim-Ministrului a făcut verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19, demarat de Ministerul Sănătăţii, fiind verificate în cadrul controlului activităţile specifice mai multor instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii şi a celor aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării Platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

După ce a fost sesizat DIICOT-ul în urma verificărilor Corpului de Control, iar ministrul Voiculescu a fost demis, acesta a declarat că premierul Florin Cîţu are un comportament demn de junta militară, care nu are nicio legătură cu o ţară europeană.

Ludovic Orban, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție”

Ludovic Orban a comentat declarațiile fostului ministru Vlad Voiculescu, referitoare la numărul de morți de COVID-19. Președintele Camerei Deputaților este de părere că acest gest, dar și atacurile aduse la adresa lui Florin Cîțu în ultima conferință de presă, demonstrează că premierul a luat decizia corectă în privința fostului ministru al Sănătății.

„Declarațiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată o dată în plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție.

Nu vreau să comentez niște declarații făcute la supărare și care nu au niciun fel de fundament, arată o dată în plus că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie de a îmbunătăți lucrurile în domeniul Sănătății prin schimbarea ministrului”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, Ludovic Orban a reamintit că premierul are dreptul să propună schimbarea unui ministru, atunci când un minister nu mai funcționează. Mai mult decât atât, el a ținut să puncteze că schimbarea lui Vlad Voiculescu a fost realizat din motive de performanță și nu pentru că venea de la o ală formațiune politică.

„Prim-ministrul are dreptul constituțional, atunci când consideră că un minister nu funcționează bine, să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut domnul prim-ministru Cîţu. A făcut-o nu pentru că e un ministru de la o altă formațiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu