National

DIICOT l-a reţinut pe individul care a ameninţat că a amplasat mai multe dispozitive explozive la o rafinărie

Publicat: 15 ian. 2020

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a sunat la serviciul unic de urgenţă 112, marţi, 14 ianuarie 2020. Acesta sesiza autorităţile precum că amplasase un dispozitiv exploziv în incinta unei rafinării petroliere din judeţul Ploieşti. Procurorii DIICOT l-au reţinut pe acest individ pentru 24 de ore.

Conform comunicatului emis de DIICOT, procurorii l-au reţinut miercuri, 15 ianuarie 2020 pentru o perioadă de 24 de ore pe inculpatul P.C., pus sub acuzarea săvârşirii infracţiunii de ameninţare cu deţinerea şi utilizarea unor dispozitive explozive de orice fel.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, la data de 14.01.2020, ora 19,34, inculpatul P.C., în vârstă de 59 de ani, a iniţiat un apel telefonic către SNUAU 112, în care a comunicat, atât în limba engleză, cât şi în limba română, faptul că ar fi amplasat, în incinta unei rafinării, trei dispozitive, care urmau să explodeze într-un interval de o oră şi jumătate de la iniţierea apelului telefonic. În urma verificărilor, s-a stabilit că aspectele sesizate nu sunt reale, iar apelantul a fost identificat de către lucrătorii de poliţie ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pe raza municipiului Ploieşti, în mai puţin de 30 de minute de la apel”, a precizat DIICOT.loading...

Adauga un comentariu