Magazin

Dilema șoferului: Ce anvelope de iarnă să alegi?

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dilema șoferului Ce anvelope de iarnă să alegi

Iarna nu iartă pe nimeni și nici zăpada de anul acesta nu-i scutește pe conducătorii auto de schimbul de anvelope. Dacă prețul este mereu un criteriu de selecție pentru șoferi, brandul și modelul au început să fie și ele esențiale pentru cei care se folosesc de mașină 365 de zile pe an.

Dacă șoferii obișnuiau să meargă drept la țintă și știau exact de ce anvelope are nevoie mașina lor, astăzi posibilitățile lor sunt nelimitate. Magazinele online, service-urile cu magazin online și produsele care pot fi comparate pe site, toate fac munca șoferilor mult mai ușoară. Rămâne însă o singură întrebare: cu atât de multe opțiuni, care este alegerea corectă?

Există branduri consacrate cu care proprietarii mașinilor nu pot da greș. Să luăm, de exemplu, brandul francez Michelin. Anvelopele Michelin originale sunt în continuare la mare căutare printre șoferii bucureșteni și din toată țara. Acest lucru se întâmplă nu doar datorită numelui, ci și pentru că un producător de rangul acesta livrează calitate de fiecare dată, cu toate tipurile de anvelope.

Beneficiile anvelopelor de iarnă

Mai întâi, siguranța pe șosele este întotdeauna prioritară, asigurată într-o mare măsură de anvelopele de iarnă în acest sezon. Distanța de frânare, aderența și temperatura din pneuri sunt date de calitatea materialelor, iar temeperaturile scăzute sau chiar cu minus trebuie tratate serios cu anvelope dedicate. De aceea, metodele ca lanțuri pe anvelopele de vară nu sunt nici eficiente și nicidecum sigure.

Apoi, consumul de combustibil este direct influențat de stilul de condus, deci și anvelopele contribuie în mod activ la reducerea sau creșterea consumului. Anvelopele Michelin, de exemplu, îi ajută pe șoferi să își micșoreze cheltuielile pe timp de iarnă cu ajutorul unor tehnologii inovative și a unor combinații de materiale care le permit să aibă un ritm de mers constant și sănătos pentru mașină.

Randamentul este un alt criteriu foarte important pe piața anvelopelor de iarnă. Dacă alegi cauciucuri de iarnă Michelin, vei avea parte de un randament kilometric cu 35% mai mare în comparație cu media pieței. Modelele producătorului francez sunt printre cele mai economice din acest punct de vedere.

Pe scurt, atunci când mașina este echipată cu anvelope de iarnă Michelin, șoferul se bucură de o tracțiune mai bună, de un consum redus, de o viața mai lungă a cauciucurilor și de o iarnă cât se poate de sigură pe carosabil.

Cauciucuri Michelin: All Season sau Anvelope de iarnă?

Pentru cei care caută cauciucuri Michelin pentru o perioadă cât mai lungă, seriile All Season sunt o alegere potrivită. Cu acest gen de pneuri, șoferii sunt pregătiți pentru orice tip de vreme, iar trecerea iernii nu îi va lua prin surprindere. Într-adevăr, aceste tipuri de anvelope nu sunt la fel de performante ca cele dedicate pentru fiecare sezon, însă reprezintă o opțiune viabilă pentru cei care fie nu au timp, fie nu își doresc să facă schimburi dese ale anvelopelor.

Recomandarea experiților rămâne folosirea unor anvelope speciale pentru fiecare sezon, pentru a avea parte de siguranță totală în fiecare secundă și pentru a păstra performanța mașinii pe tot parcursul anului.

Adauga un comentariu