Stiri si curiozitati

Din ce culori se obține crem. Ce spun specialiștii

Publicat: 02 apr. 2021
peisaj cu nuanțe de crem
Culoarea crem este asociată cu delicatețea și feminitatea

Crem este o culaore aflată la jumătatea distanței dintre alb și galben deschis, alte denumiri asociate fiind bej, ecru și fildeș. Numele său provine din culoarea smântânii produse din laptele de vacă, dar din ce culori se obține crem?

Înainte de a încerca să obțineți culoarea smântânii, trebuie știut că există trei culori primare, care sunt cele care stau la baza tuturor celorlalte culori. Acestea mai sunt denumite și culori pure, pentru că ele nu pot rezulta din mixajul altor culori. Acestea sunt roșu, galben și așlbastru.

Din ce culori se obține crem

Pentru a obține culoarea crem, amestecați un maro cu alb. În funcție de cât de deschis vreți să fie culoarea, mai puteți pune alb. În cazul în care optați pentru un crem închis, atunci mai trebuie adăugat maro sau puțin galben pentru a da o notă de căldurăp amestecului.

Culorea crem se poate obține și din amestecul de ocru galben, galben Napoli, sau sienna cruda cu alb de titan, în diferite cantități pentru a vedea dacă obțineți culoarea dorită. La fel ca la prima variant, în cazul în care doriți un crem mai deschis, trebuie să mai adăugați puțin alb.

O altă modalitate de a obține culoarea crem este amestecarea a mai multor tipuri de gri cu ocru galben sau oxid galben și sienna brută sau sienna arsă în cantități diferite.

În cazul vopselurilor, se recomandă așa-numitele culori „carnale“. Pentru a obține crem, amesatecați alb de titan cu ocru galben, sienna arsa și umber ars.

În cazul în care doriți să obține o culoare mai întunecată la alb de titan puteți adăuga puțin albastru.

Culoare crem, delicată și feminină

Culoarea crem este cu siguranță asociată cu delicatețea și feminitatea. Considerată o culoare neutră, culoarea crem oferă un sentiment de confort și relaxare, dar și o notă de eleganță. Cremul este o culoare versatilă în combinație cu alte culori, scoțând în evidență fragilitatea și tandrețea femeii.

Cremul închis, apropiat de cafeaua cu lapte sau cu ciocolată denotă elegență și rafinament, în timp ce cremul deschis arată blândețe și luminozitate.

Culoare crem strălucitor este impresionantă și atractivă.

Fiind apropiată gamei nude, culaorea crem este perfectă pentru orice stil de îmbrăcăminte – strict de afaceri, relaxat, casual, feminin, romantic și chiar irezistibil. Într-o combinație cu culori clasice universal, cremul poate fi personajul principal sau, din contră, dă o notă de rafinament aspectului.

Combinat cu tonuri profunde, denotă eleganță, recomandate fiiind notele de Marsala, safir, smarald și ciocolată.

În combinație cu culori pastelate, cremul denotă romantism, în tim pce în combinație cu roșu scoate în evidență luminozitatea.

Cum poate fi folosită în amenajări interioare

Folosirea culorii crem pentru a picta pereții casei este o alegere care denotă eleganță și clasic. Potrivit pentru toate mediile, este o modalitate simplă de renovare și reîmprospătare a casei, care nu implică modificări speciale, rezultând o culoare care se potrivește cu majoritatea stilurilor de amenajare.

Autenticitatea culorii și luminozitatea acesteia se potrivesc foarte bine atunci când doriți să vă încadrați într-un stil shabby chic. Potrivit pentru evidențierea mobilierului, cremul dă o senzație delicată care cadrează foarte bine cu orice tip de mobilier.
Adauga un comentariu