Stiri si curiozitati

Din ce materii se dă admiterea la Medicină: Iată la ce discipline trebuie să te pregătești

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Din ce materii se dă admiterea la Medicină Iată la ce discipline trebuie să te pregătești
Dacă vrei să fii student la Medicină, trebuie să stăpânești foarte bine biologia, chimia, fizica și matematica.

Ești curios să afli din ce materii se dă admiterea la Medicină? Ei bine, în rândurile următoare, vei descoperi la ce discipline trebuie să te pregătești, în funcție de concursurile desfășurate de cele mai mari universități din țară.

Fie că vrei să mergi la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti sau la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, trebuie să te pregătești temeinic. Principalele materii pe care va trebui să le înveți sunt biologia, chimia și fizica, însă sunt și specializări, cum este Bioingineria, din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală din Iași, unde și matematica se află printre disciplinele de concurs. Bineînțeles, materiile sunt la alegere, una sau două, în funcție de specializare.

studenți la medicină în sala de curs
Principalele materii pe care va trebui să le înveți sunt biologia, chimia și fizica, însă sunt și specializări, cum este Bioingineria, din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală din Iași, unde și matematica se află printre disciplinele de concurs.

Din ce materii se dă admiterea la Medicină?

Dacă vrei să fii student la Medicină, trebuie să stăpânești foarte bine biologia, chimia, fizica și matematica. În funcție de an, universitate și specializare, concursul de admitere poate fi diferit.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se află mai multe facultăți, cu diferite specializări, și anume: Facultatea de Medicină (Medicină, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică), Facultatea de Medicină Dentară (Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Asistență de Profilaxie Stomatologică), Facultatea de Farmacie (Farmacie, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic) și Facultatea de Bioinginerie Medicală (Bioinginerie, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare).

La specializarea „Medicină”, numărul de întrebări dintr-un caiet de teză este de 90 (54 de întrebări din materia Anatomia și Fiziologia omului – Biologie de clasa a XI-lea și 36 de întrebări din materia Chimie organică sau Fizică – la alegere).

La „Asistență Medicală Generală” și „Nutriție și Dietetică”, disciplinele de concurs sunt Biologie de clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică.

La specializarea „Medicină Dentară”, disciplinele vizate sunt Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică – la alegere.

La „Tehnică Dentară” și „Asistență de Profilaxie Stomatologică” sunt două materii la alegere: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică.

La specializarea „Farmacie”, disciplinele de concurs sunt Chimie organică – obligatoriu și Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.

La „Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic”, disciplinele vizate sunt Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică.

La specializarea „Bioinginerie”, disciplinele de concurs sunt Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

La „Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare” este o singură disciplină de concurs, și anume Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

Pentru mai multe informații privind admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași accesați umfiasi.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Ce materii se dau la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

La Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, disciplinele de concurs vor fi: Biologie clasa a XI-a, Fizică și Chimie Organică.

La Facultatea de Medicină Dentară, disciplinele de concurs vor fi: Biologie clasa a XI-a, Chimie Organică și Fizică.

La Facultatea de Farmacie, concursul de admitere va avea întrebări din următoarele materii: Biologie, Chimie Organică și Biologie Vegetală.

La Facultatea de Moaşe şi Asistenta Medicală, disciplina de concurs este Biologia.

Mai multe informații despre admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti găsiți accesând umfcd.ro.

Universitatea de Medicină şi Farmacie
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Din ce materii se dă admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, disciplinele de concurs sunt Biologie, Biologie Vegetală, Chimie Organică și Chimie Anorganică, concursul fiind diferit în funcție de specializare. Mai multe informații despre admiterea la această universitate găsiți pe site-ul umfcluj.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
Adauga un comentariu