International

Diplomaţi germani, expulzaţi din Rusia

Publicat: 12 dec. 2019

Statul rus tinde să spere că decizia referitoare la expulzarea celor doi angajați ai Ambasadei germane la Moscova să nu afecteze relațiile bilaterale dintre Rusia și Germania..

„Ne așteptăm și sperăm că această decizie să nu reprezinte un factor negativ în cultivarea și extinderea dialogului constructiv cu Germania”, a , a declarat joi purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Acesta menționează că decizia în ceea ce privește expulzarea a doi diplomați germani reprezintă o „măsură forțată”.

„Aceste măsuri sunt inevitabile atunci când doi diplomați sunt expulzați. Suntem de părere că decizia Germaniei este complet nefondată și nu suntem de acord cu ea, de aceea am luat măsuri de retorsiune”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ministerul german de Externe a decis zilele precedente expulzarea a doi diplomați de cetățenie rusă din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ministerul rus de Externe l-a convocat fiind ca un răspuns, joi pe ambasadorul german la Moscova. Scopul întâlnirii este pentru a îl informa cu privire la expulzarea celor doi diplomați germani.

Cetățeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili este un fost lider insurgent cecen care a fost împușcat mortal pe 23 august 2019 într-un parc din Berlin. Parchetul General german suspectează serviciile secrete ruse că ar fi implicate în subiectul asasinatului.loading...

Adauga un comentariu